Варення з малини з ваніллю
(покроковий рецепт з фото)
У домашніх заготовках я люблю не тільки смак, але і насичений аромат. Саме тому я зважилася на експеримент, яким хочу з вами поділитися. Розповім, як приготувати варення з малини з ваніллю.
У рецепті використовується досить багато ванільного цукру, але дуже незручно, та й дорого купувати його в маленьких пакетиках. Зробити його в домашніх умовах набагато простіше. Візьміть стручок ванілі, надріжте його акуратно і покладіть в банку з цукром. Періодично струшуйте баночку. Вже через тиждень у вас буде ароматний цукор.
- Малина - 750 грам
- Цукор - 500 грам
- Ванільний цукор - 250 грам
- Стручок ванілі - 1 штука
1
У сотейник або каструлю викладіть ягоди, додайте стручок ванілі, поставте на вогонь.
2
Томіть хвилин 10, після стручок акуратно дістаньте.
3
Після всипте цукор (звичайний і ванільний). Залиште на вогні, поки він повністю не розтане.
4
Після варіть варення ще хвилин 5 на повільному вогні, акуратно помішуючи.
5
Гарячим розлийте його по стерилізованим баночках і закатати.
Ароматна заготовка на зиму готова!
Ароматна заготовка на зиму готова!