Абрикосове варення з ваніллю
(покроковий рецепт з фото)
Варення з абрикосів - одне з моїх улюблених! ароматне, янтарно-жовте і надзвичайно смачне. У цьому сезоні я приготувала його з ваніллю. Цей чудовий десерт обов'язково нагадає взимку про літо.
Абрикосове варення чудовий десерт! Також його можна використовувати для приготування пирогів і тортів. Вже багато років я готую варення за цим рецептом і результат завжди радує! Хочу звернути увагу, що в інгредієнтах вказано чиста вага абрикосів без кісточок.
- Абрикоси - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1, 3 кілограма
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Абрикоси добре помийте.
Розріжте на дві частини і видаліть кісточки.
Засипте абрикоси цукром і налийте один стакан води.
Дайте постояти 40-60 хвилин. За цей час абрикоси пустять сік.
Поставте каструлю з абрикосами і цукром на плиту. Доведіть до кипіння. Потім вогонь зменшите і варіть варення 20 хвилин.
Зніміть піну і вимикайте. Дайте варенню постояти кілька годин.
Через 5-6 годин додайте в каструлю ванільний цукор і знову проваріть варення на невеликому вогні 15-20 хвилин. Розкладіть в стерилізовані банки і закатати кришками.
Варення з абрикосів готове. Приємного чаювання!