Варення з персиків з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся чудовим рецептом варення з персиків з лимоном. Воно дуже смачне і ароматне. Як же приємно буде взимку відкрити таку баночку з варенням. Обов'язково приготуйте!
Приготувати персикове варення з лимоном дуже легко, дивіться покрокові рекомендації до рецептом і готуйте із задоволенням. Персики не повинні бути м'якими, інакше вони можуть розваритися в кашу.
- Персики - 1 кілограм (персики не повинні бути м'якими)
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1 штука

Підготуйте інгредієнти.

Помийте персики. Підготуйте дві миски, в одну покладіть персики, в іншу налийте холодну воду.

Залийте персики окропом, потримайте близько хвилини і перекладіть в миску з холодною водою.

Очистіть персики від шкірки, видаліть кісточку, наріжте кожну половинку на 3 часточки.

У каструлю покладіть половину персиків і всипте половину цукру.

Викладіть залишилися персики, всипте весь цукор, що залишився, залиште в такому вигляді на 1 час.

Через годину персики дали сік.

Доведіть персики до кипіння і залиште до повного охолодження, таку процедуру зробіть двічі, нагрівайте до кипіння і остуджують.

В процесі нагрівання і охолодження персики просочуються сиропом і не падають на дно, а знаходяться в підвішеному стані. Поставте персики нагріватися в третій раз.

Зніміть цедру з лимона.

Вичавіть сік половинки лимона.

Коли песики нагріються до кипіння в третій раз, покладіть цедру лимона і влийте лимонний сік, дайте закипіти і відразу відключайте. Якщо варення призначене для зберігання на зиму, розлийте в гарячому вигляді в простерилізовані банки. Переверніть догори дном і укутайте в покривало, щоб варення повністю охололо.

Варення виходить дуже красивим, яскравим і дуже смачним. З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 літр варення.