Варення з персиків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня / господар заготовлює на зиму варення. Звичайно ж, у кожного свої секрети і свої переваги в цій не легкій справі. Пропоную рецепт чудового персикового варення на зиму.
Як приготувати варення з персиків на зиму? Дуже просто, вам будуть потрібні: персики, цукор, вода і лимон. Персики вибирайте міцні, вони не повинні бути м'якими і переспілими. Гаряче варення розкладіть по заздалегідь вимитим з содою і прожареним в духовці при 100 градусах Цельсія банкам. Закрийте попередньо підготовленими кришками і переверніть банки догори дном до повного охолодження. Гарного дня!
- Персики - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Вода - 1 Склянка
- Лимон - 1/2 штуки
Для початку позбавте персики від шкіри. Для цього покладіть персики на 30 секунд в окріп, шкіра повинна легко зійти.
У каструлю засипаємо цукор і вливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Кладемо порізані на половинки персики в каструлю. Варимо 15 хвилин.
Після цього за допомогою шумівки вибираємо персики і перекладаємо в інший посуд.
На середньому вогні уварюємо сироп в 2 рази.
Сироп Уваров. Повертаємо персики в каструлю, додаємо сік лимона і доводимо варення до кипіння, проварюємо ще кілька хвилин.
Не забувайте знімати піну, що утворилася. Готове варення перекладаємо в стерилізовані банки.
Смачного!