Рецепт Варення з персиків на зиму фото

Варення з персиків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Персик
Рецепти без шкоди
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Кожна господиня / господар заготовлює на зиму варення. Звичайно ж, у кожного свої секрети і свої переваги в цій не легкій справі. Пропоную рецепт чудового персикового варення на зиму.

Як приготувати варення з персиків на зиму? Дуже просто, вам будуть потрібні: персики, цукор, вода і лимон. Персики вибирайте міцні, вони не повинні бути м'якими і переспілими. Гаряче варення розкладіть по заздалегідь вимитим з содою і прожареним в духовці при 100 градусах Цельсія банкам. Закрийте попередньо підготовленими кришками і переверніть банки догори дном до повного охолодження. Гарного дня!

  • Персики - 1 кілограм
  • Цукор - 800 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимон - 1/2 штуки
варення з персиків на зиму - фото крок 1
Для початку позбавте персики від шкіри. Для цього покладіть персики на 30 секунд в окріп, шкіра повинна легко зійти.
варення з персиків на зиму - фото крок 2
У каструлю засипаємо цукор і вливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
варення з персиків на зиму - фото крок 3
Кладемо порізані на половинки персики в каструлю. Варимо 15 хвилин.
варення з персиків на зиму - фото крок 4
Після цього за допомогою шумівки вибираємо персики і перекладаємо в інший посуд.
варення з персиків на зиму - фото крок 5
На середньому вогні уварюємо сироп в 2 рази.
варення з персиків на зиму - фото крок 6
Сироп Уваров. Повертаємо персики в каструлю, додаємо сік лимона і доводимо варення до кипіння, проварюємо ще кілька хвилин.
варення з персиків на зиму - фото крок 7
Не забувайте знімати піну, що утворилася. Готове варення перекладаємо в стерилізовані банки.
варення з персиків на зиму - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти