Рецепт Варення з обліпихи (простий рецепт) фото

Варення з обліпихи (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Обліпиха
На обід , На вечерю , На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.

Пропоную приготувати варення їх обліпихи. Простий рецепт, але виходить дуже смачне і ароматне ласощі схоже за кольором на бурштин.

Опис приготування:

Смак у такого варення запаморочливий! З приємною характерною кислинкою, пальчики оближеш! З нього можна робити корисні Морсік, варити киселі або просто подавати до чашечки ароматного гарячого чаю з апетитними булочками. Обліпиху цінують не тільки за її смак, але і за цілющі властивості і багатий склад вітамінів. У плодах цієї ягоди відсутні ферменти, руйнують вітамін С при високих температурах. Настійно рекомендую заготовити варення з обліпихи у цій простому рецептом!

  • Обліпиха - 500 грам
  • Цукор - 600 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 2
Обліпиху якщо необхідно переберіть і приберіть листя.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 3
Промийте ягоди під проточною водою.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 4
З'єднайте воду з цукром. На невеликому вогні постійно помішуючи доведіть суміш до кипіння і проваріть 5-7 хвилин.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 5
Опустіть в цукровий сироп плоди обліпихи.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 6
Доведіть сироп з ягодами до кипіння і знімаючи піну проваріть 5 хвилин. Ніжне, ароматне і дуже корисне варення з обліпихи готово.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 7
Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки, закатати стерильними кришками, переверните, укутайте і залиште до повного охолодження. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить, приблизно, 700 мл. Варення. Зберігається готове варення в звичайних домашніх умовах.
варення з обліпихи (простий рецепт) - фото крок 8
Вдалих заготовок!

Схожі рецепти