Варення з обліпихи (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати варення їх обліпихи. Простий рецепт, але виходить дуже смачне і ароматне ласощі схоже за кольором на бурштин.
Смак у такого варення запаморочливий! З приємною характерною кислинкою, пальчики оближеш! З нього можна робити корисні Морсік, варити киселі або просто подавати до чашечки ароматного гарячого чаю з апетитними булочками. Обліпиху цінують не тільки за її смак, але і за цілющі властивості і багатий склад вітамінів. У плодах цієї ягоди відсутні ферменти, руйнують вітамін С при високих температурах. Настійно рекомендую заготовити варення з обліпихи у цій простому рецептом!
- Обліпиха - 500 грам
- Цукор - 600 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Обліпиху якщо необхідно переберіть і приберіть листя.
Промийте ягоди під проточною водою.
З'єднайте воду з цукром. На невеликому вогні постійно помішуючи доведіть суміш до кипіння і проваріть 5-7 хвилин.
Опустіть в цукровий сироп плоди обліпихи.
Доведіть сироп з ягодами до кипіння і знімаючи піну проваріть 5 хвилин. Ніжне, ароматне і дуже корисне варення з обліпихи готово.
Розлийте гаряче варення в стерилізовані банки, закатати стерильними кришками, переверните, укутайте і залиште до повного охолодження. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить, приблизно, 700 мл. Варення. Зберігається готове варення в звичайних домашніх умовах.
Вдалих заготовок!