Варення з мушмули
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви знайомі з цим дивовижним фруктом, то пропоную вам на замітку взяти дуже класний варіант, як приготувати варення з мушмули. А якщо вам ще не довелося його спробувати, то рекомендую!
При наявності мушмули під рукою зварити варення зовсім нескладно. Я рекомендую використовувати технологію пятімянуткі, щоб фрукти залишилися часточками і були більш апетитними. Чудове доповнення до чаю в холодну пору року! Дуже рекомендую цей класний рецепт взяти на замітку.
- Muşmula - 5 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Вода - 1.5 L
1. Ось такий скромний набір інгредієнтів вам потрібно, щоб зварити варення в домашніх умовах.
2. Насамперед потрібно вимити, очистити від шкірки і кісточок фрукти.
3. У каструлю відправте цукор, воду і сік лимона. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
4. У сироп викладіть мушмулу. Варіть на середньому вогні хвилин 15. Після зніміть з вогню і залиште годин на 7-8.
5. Потім знову доведіть до кипіння, provara 5-7 хвилин і знову залиште до повного охолодження.
6. В цілому проварити варення потрібно 3 рази.
7. Після останнього разу розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам і закатати. Залишок можна остудити, а потім пробувати, що вийшло.