Варення з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Малинове варення - це не тільки смачно, але корисно. У період застуд до чаю це найкращі ліки. Так що якщо у вас під рукою виявилася свіжа ягода, рекомендую зробити класну заготовку.
Хочу показати вам, як приготувати варення з малини на зиму просто і швидко. Дуже часто в ягідні заготовки додається сік лимона, щоб відтінити солодкий смак, я ж вважаю за краще покласти щіпку солі. Якщо ви хочете зробити варення без кісточок, просто протріть його через сито.
- Малина - 1.5 кілограма
- Цукор - 1.5 кілограма
- Сіль - 2 грами
1
Ягоди вимийте, обсушити, переберіть.
2
Паралельно простерилизуйте баночки.
3
У посуд з товстим дном викладіть малину і цукор. Додайте сіль. Поставте на повільний вогонь.
4
Цукор повинен повільно танути і добре розчинитися, щоб він не хрустів в готовому варення. Варіть близько 10-15 хвилин.
5
В кінці збільште трохи вогонь, перемішайте акуратно і Уваров до бажаної консистенції.
6
Готове варення розлийте по банках, закатати і до повного охолодження залиште догори дном.