Рецепт Варення з малини на зиму фото

Варення з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Малинове варення - це не тільки смачно, але корисно. У період застуд до чаю це найкращі ліки. Так що якщо у вас під рукою виявилася свіжа ягода, рекомендую зробити класну заготовку.

Опис приготування:

Хочу показати вам, як приготувати варення з малини на зиму просто і швидко. Дуже часто в ягідні заготовки додається сік лимона, щоб відтінити солодкий смак, я ж вважаю за краще покласти щіпку солі. Якщо ви хочете зробити варення без кісточок, просто протріть його через сито.

  • Малина - 1.5 кілограма
  • Цукор - 1.5 кілограма
  • Сіль - 2 грами
1
Ягоди вимийте, обсушити, переберіть.
2
Паралельно простерилизуйте баночки.
3
У посуд з товстим дном викладіть малину і цукор. Додайте сіль. Поставте на повільний вогонь.
4
Цукор повинен повільно танути і добре розчинитися, щоб він не хрустів в готовому варення. Варіть близько 10-15 хвилин.
5
В кінці збільште трохи вогонь, перемішайте акуратно і Уваров до бажаної консистенції.
6
Готове варення розлийте по банках, закатати і до повного охолодження залиште догори дном.

Схожі рецепти