Варення з листя шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не пробували і не знаєте, як зробити варення з листя шипшини, ось вам простий рецепт! Виходить економно і швидко, а саме варення виходить дуже ніжним на смак. Рекомендую!
Я дуже люблю цей рецепт приготування варення з листя шипшини, на дачі цих кущів дуже багато, а чому б і не отримати користь з такого дивовижного продукту? Корисно і смачно - обов'язково дізнайтеся, як зробити варення з листя шипшини і побалуйте домашніх новим ласощами!
- Листя шипшини - 500 грам
- Лимонна кислота - 20 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Листя перебираємо, промиваємо і обсушити.
2. З води і цукру робимо сироп, кип'ятимо до повного розчинення цукру. Додаємо пелюстки і кип'ятимо ще п'ять хвилин, щоб зняти пінку і добре прокип'ятити листя.
3. Додамо лимонну кислоту, перемішаємо. Варимо в кілька прийомів, поки густота не буде такою, як вам подобається.
4. Розливаємо в стерильні банки і закочує на зиму!