Варення з китайки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви пошуку нескладного і апетитного варіанти, як приготувати варення з китайки, тоді поспішаю запропонувати вам на замітку мій рецепт. Вариться воно досить просто, а результат точно вас порадує.
Китаянка (або райські яблучка) - відмінна основа для варення. Яблучка не розварюються, чудово тримають форму, а ми отримуємо заготовку з акуратними і красивими плодами. Готується варення за технологією п'ятихвилинки, так що доведеться запастися часом. Аромат і смак просто чарівний, дуже раджу спробувати повторити рецепт на своїй кухні.
- Китаянка - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка

1. Яблучка вимийте як слід і трохи просушіть. Акуратно подрежьте хвостики, але не видаляйте їх, вони надають заготівлі особливий шарм і дозволяють яблукам зберігати форму.

2. Переберія і при необхідності видаліть погані плоди. Озброївшись зубочисткою, зробіть на кожному яблучко по 2-3 проколу. Це необхідно, так як плоди досить щільні.

3. Доведіть до кипіння воду (в каструлі). Викладіть туди яблука, проваріть їх на середньому вогні хвилин 5. Після відразу відкиньте на друшляк і остудіть під холодною водою, щоб зупинити процес варіння.

4. У каструлі зваріть сироп, з'єднавши воду і цукор.

5. У киплячий сироп викладіть яблука, provara 5 хвилин і зніміть з вогню. Залиште до повного охолодження.

6. Повторіть цю операцію ще 2 рази: доведіть до кипіння, варите 5 хвилин і залиште остигати. Важливо не перемішувати варення!
Після третього разу можна розлити його по стерилізованим баночках і закатати.
Після третього разу можна розлити його по стерилізованим баночках і закатати.