Рецепт Варення з китайки фото

Варення з китайки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви пошуку нескладного і апетитного варіанти, як приготувати варення з китайки, тоді поспішаю запропонувати вам на замітку мій рецепт. Вариться воно досить просто, а результат точно вас порадує.

Опис приготування:

Китаянка (або райські яблучка) - відмінна основа для варення. Яблучка не розварюються, чудово тримають форму, а ми отримуємо заготовку з акуратними і красивими плодами. Готується варення за технологією п'ятихвилинки, так що доведеться запастися часом. Аромат і смак просто чарівний, дуже раджу спробувати повторити рецепт на своїй кухні.

  • Китаянка - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
варення з китайки - фото крок 1
1. Яблучка вимийте як слід і трохи просушіть. Акуратно подрежьте хвостики, але не видаляйте їх, вони надають заготівлі особливий шарм і дозволяють яблукам зберігати форму.
варення з китайки - фото крок 2
2. Переберія і при необхідності видаліть погані плоди. Озброївшись зубочисткою, зробіть на кожному яблучко по 2-3 проколу. Це необхідно, так як плоди досить щільні.
варення з китайки - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння воду (в каструлі). Викладіть туди яблука, проваріть їх на середньому вогні хвилин 5. Після відразу відкиньте на друшляк і остудіть під холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
варення з китайки - фото крок 4
4. У каструлі зваріть сироп, з'єднавши воду і цукор.
варення з китайки - фото крок 5
5. У киплячий сироп викладіть яблука, provara 5 хвилин і зніміть з вогню. Залиште до повного охолодження.
варення з китайки - фото крок 6
6. Повторіть цю операцію ще 2 рази: доведіть до кипіння, варите 5 хвилин і залиште остигати. Важливо не перемішувати варення!
Після третього разу можна розлити його по стерилізованим баночках і закатати.

Схожі рецепти