Варення з золотою китайки
(покроковий рецепт з фото)
"золота китайка" - сорт дрібних яблучок, відмінно підходить для варення. Густе, ароматне, - це варення прекрасно підійде не тільки для чаювання, але і для випічки, декору солодких страв.
Нічого нового і незвичайного в приготуванні варення, звичайно, бути не може. Якщо немає яблук цього сорту, нарізайте звичайні яблука дольками і варіть. Буде смачно!
- Яблука дрібні - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 щіпка

1. Яблука помийте і наколи в декількох місцях зубочисткою.

2. Покладіть в каструлю, всипте цукор, ванільний цукор і корицю. Залиште на 3-4 годину, щоб яблука пустили сік.

3. Додайте воду. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні, знімаючи піну, 45 хвилин.

4. Варення охолодіть і розкладіть по банках.

5. Приємного чаювання!