Варення з груш з лимончиком
(покроковий рецепт з фото)
Варення з груш з лимоном виходить густим, ароматним, дуже смачним. Таке варення можна їсти вприкуску або намазувати на тост, додавати в якості начинки в пироги і булочки. Спробуйте!
Варення з груш з лимоном в домашніх умовах зварить навіть починаюча господиня або господар. Груші треба очистити, натерти цедру лимона і видавити його сік. Варимо груші з цедрою і соком лимона, потім збиваємо блендером (якщо не хочемо шматочків) і змішуємо з цукром і пектином. Варимо ще трохи і розливаємо по банках. Готово!
- Груші - 1 кілограм
- Ваніль, стручок - 1 штука
- Лимон - 1 штука (цедра цілого лимона, а сік потрібен половини лимона)
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Пектин - 12-15 грам
1. Груші промийте, почистіть і наріжте шматочками, викладіть в каструлю. Стручок ванілі розрізати навпіл, зріжте ножем внутрішність і також додайте в каструлю. Лимон промийте, натріть цедру, потім розріжте навпіл, видавити сік половини лимона через ситечко в каструлю. Додайте туди і всю цедру. Додайте воду, перемішайте і варіть після закипання на повільному вогні протягом години.
2. Через годину збийте груші блендером, додайте цукор і пектин, перемішайте. Варіть ще 10 хвилин. Що стосується пектину - кількості і часу варіння, дотримуйтесь вказівок на упаковці.
3. Готове варення з груш з лимоном розлийте по стерилізованим баночках і закрийте простерилізованих кришками. Залиште до охолодження при кімнатній температурі. Варення з груш з лимоном готове! Смачного!