Варення з груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.
З груш виходить дуже смачне і ароматне варення приємного золотисто-жовтого кольору, воно немов маленький шматочок сонечка, який буде радувати вас і вашу родину холодними зиязиками вечорами.
Опис приготування:
Цей рецепт приготування варення з груш на зиму, напевно, найпростіший і найшвидший з усіх, які я знаю, тому я всього його роблю, адже у мене на це не йде багато часу і сил. Таке варення люблять усі без винятку, і дорослі, та діти, за його відмінний смак і яскравий сонячний колір. Навіть невелика баночка цих ласощів, поставлена на стіл до чаю або кави здатна зарядити вас позитивним настроєм на весь день, але ж цього нам так не вистачає в зиязикай час. Ну а оскільки груші досить поширений фрукт і не такий вже й дорогий, то чому б нам не приготувати з нього чудове частування у цій простому рецептом варення з груш на зиму.
- Груша - 1, 2 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 5 склянок
- Упаковка пектин - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка (можна замінити маргарином )
Насамперед, підготуємо все необхідне, банки стерилізуємо, кришки кип'ятимо, з груш зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо груші невеликими кубиками. З лимона віджимаємо сік, м'якоть вирізаємо і подрібнюємо її будь-яким способом.
Викладаємо нарізані груші, м'якоть лимона, пектин, і вершкове масло в каструлю, вливаємо сік лимона. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо майбутнє варення до кипіння, всипаємо цукор і варимо все рівно хвилини, постійно помішуючи.
Вогонь виключаємо, знімаємо з варення пінку і розливаємо його по банках, але не до самого краю, залишаємо трохи вільного місця.
Щільно закриваємо банки кришками і ще раз стерилізуємо банки з варенням протягом 10 хвилин.
Коли варення повністю охолоне, ставимо його на зберігання в прохолодне місце, а взимку п'ємо чай з смачним ласощами. Смачного!