Варення з черешні без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині дуже люблять варення з черешні. Я варю його і з жовтої черешні, і з чорної. Тільки в варення я додаю лимон. Він дає свою кислинку і відмінно відтіняє смак черешні.
Це варення дуже смачно з млинцями. А в зиязикай холодний вечір всією сім'єю попити гарячий чай з кисло-солодким варенням, який на кілька хвилин поверне нам літо, дуже здорово і душевно. За цим рецептом у вас вийде 4 півлітрові банки.
- Черешня - 1, 3 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
1. Я варю варення з розрахунку 1 кг ягоди на 1 кг пісочний. Коли видаляєш з черешні даного ваги кісточки, залишається рівно один кілограм чистого ваги. Добре промийте черешню, і видалити хвостики, зіпсовану ягоду і кісточки. У велику глибоку чашку покладіть ягоду і засипте її цукром. Найкраще залишити її на ніч. Тоді ягода дасть достатню кількість соку. А вранці можна поставити чашку на середній вогонь. Як тільки варення закипить, вогонь треба буде зменшити і варити близько 7 хвилин. Не забувайте знімати пінку. Зніміть чашку з вогню. Відкладемо наше варення на 5-6 годин, щоб ягоди просочилися сиропом.
2. Поки варення настоюється, приготуйте лимон. Його треба промити і нарізати на тонкі часточки. Кісточки обов'язково видаліть. Вони можуть дати непотрібну гірчинку варення. Покладіть часточки лимона в варення, ще раз доведіть до кипіння і на маленькому вогні поваріть 5-7 хвилин. Знову залишаємо чашку з варенням на 5-6 годин.
3. Варимо в третій і останній раз. Цього разу проварити варення хвилин 20, щоб сироп почав густіти. Варимо також на слабкому вогні.
4. Простерилизуйте банки. Для цього їх треба промити і потримати на пару 5-6 хвилин. Коли варення трохи охолоне, розкладіть його по банкам і закрутіть кришками.