Варення з черешні без кісточок «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Варення з черешні без кісточок - прекрасна заготівля на зиму. Дуже добре підходить для начинки в пироги, вареники, десерти. Так просто побавитися чайком з варенням в похмуру погоду - одне задоволення!
Опис приготування:
Червона черешня - дуже яскрава, смачна і солодка ягода. Тому цукру вимагає менше, ніж вишня з її кислинкою. А ось для кислинки ми додамо лимонний сік. Нижче - докладний рецепт, як приготувати варення з черешні без кісточок"П'ятихвилинка" . Приємних вам клопоту на кухні!
- Черешня червона - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1/2 штуки
Черешню промийте, видаліть дрібне сміття і кісточки.
Засипте ягоди цукром і поставте на середній вогонь.
Доведіть черешню до кипіння, помішуючи лопаткою до розчинення цукру, при необхідності зніміть піну. Проваріть протягом 5 хвилин, зніміть з вогню. Дайте охолонути.
Повторіть процедуру ще 2 рази, в останній раз за хвилину до готовності додайте сік половини лимона. Розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам, закатати чистими кришками. Вихід готового варення - 1, 5 L.
Зберігайте в прохолодному місці.