Варення з черешні без кісточок «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Варення з черешні без кісточок - прекрасна заготівля на зиму. Дуже добре підходить для начинки в пироги, вареники, десерти. Так просто побавитися чайком з варенням в похмуру погоду - одне задоволення!
Червона черешня - дуже яскрава, смачна і солодка ягода. Тому цукру вимагає менше, ніж вишня з її кислинкою. А ось для кислинки ми додамо лимонний сік. Нижче - докладний рецепт, як приготувати варення з черешні без кісточок "п'ятихвилинка" . Приємних вам клопоту на кухні!
- Черешня червона - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1/2 штуки
Засипте ягоди цукром і поставте на середній вогонь.
Повторіть процедуру ще 2 рази, в останній раз за хвилину до готовності додайте сік половини лимона. Розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам, закатати чистими кришками. Вихід готового варення - 1, 5 L.