Варення з черемшини без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Про корисні властивості черемхи знають практично всі, а готувати варення з черемшини без кісточок в домашніх умовах - одне задоволення. Аромат цієї ягоди не залишить байдужим нікого.
Як приготувати варення з черемшини без кісточок?
1. Починаємо готувати варення з підготовки ягід: ретельно обриваємо черемху і акуратно моєму під проточною водою.
2. Підніжки слід видалити, після чого замочіть ягоди на годину в холодній воді.
3. Підготовлені ягоди бланшируємо близько 1-3 хвилин.
4. Тим часом готуємо цукровий сироп, в який відправляємо черемху і доводимо до кипіння.
5. Потім даємо трохи охолонути і зливаємо сироп. Окремо кип'ятимо його ще раз.
6. Відправляємо ягоди в сироп і проробляємо процес ще раз - доводь до кипіння і відставляємо.
7. Під час варіння знімаємо піну, а про готовність варення скажуть м'які ягоди.
8. Усе, тепер акуратно розливаємо варення по банках і закочує. Моя свекруха закривала капроновою кришкою і зберігала варення в холодильнику. Я ж закочував кришками і зберігаю в льосі або комори.
Смачного!
- Черемуха - 1 кілограм
- Вода - 3 склянки
- Цукор - 1200 грам
1. Починаємо готувати варення з підготовки ягід: ретельно обриваємо черемху і акуратно моєму під проточною водою.
2. Підніжки слід видалити, після чого замочіть ягоди на годину в холодній воді.
3. Підготовлені ягоди бланшируємо близько 1-3 хвилин.
4. Тим часом готуємо цукровий сироп, в який відправляємо черемху і доводимо до кипіння.
5. Потім даємо трохи охолонути і зливаємо сироп. Окремо кип'ятимо його ще раз.
6. Відправляємо ягоди в сироп і проробляємо процес ще раз - доводь до кипіння і відставляємо.
7. Під час варіння знімаємо піну, а про готовність варення скажуть м'які ягоди.
8. Усе, тепер акуратно розливаємо варення по банках і закочує. Моя свекруха закривала капроновою кришкою і зберігала варення в холодильнику. Я ж закочував кришками і зберігаю в льосі або комори.
Смачного!