Рецепт Варення з черемшини без кісточок фото

Варення з черемшини без кісточок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черемуха
На обід , На полуденок , На природу , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Про корисні властивості черемхи знають практично всі, а готувати варення з черемшини без кісточок в домашніх умовах - одне задоволення. Аромат цієї ягоди не залишить байдужим нікого.

Опис приготування:

Як приготувати варення з черемшини без кісточок?

1. Починаємо готувати варення з підготовки ягід: ретельно обриваємо черемху і акуратно моєму під проточною водою.

2. Підніжки слід видалити, після чого замочіть ягоди на годину в холодній воді.

3. Підготовлені ягоди бланшируємо близько 1-3 хвилин.

4. Тим часом готуємо цукровий сироп, в який відправляємо черемху і доводимо до кипіння.

5. Потім даємо трохи охолонути і зливаємо сироп. Окремо кип'ятимо його ще раз.

6. Відправляємо ягоди в сироп і проробляємо процес ще раз - доводь до кипіння і відставляємо.

7. Під час варіння знімаємо піну, а про готовність варення скажуть м'які ягоди.

8. Усе, тепер акуратно розливаємо варення по банках і закочує. Моя свекруха закривала капроновою кришкою і зберігала варення в холодильнику. Я ж закочував кришками і зберігаю в льосі або комори.

Смачного!

  • Черемуха - 1 кілограм
  • Вода - 3 склянки
  • Цукор - 1200 грам
Як приготувати варення з черемшини без кісточок?

1. Починаємо готувати варення з підготовки ягід: ретельно обриваємо черемху і акуратно моєму під проточною водою.

2. Підніжки слід видалити, після чого замочіть ягоди на годину в холодній воді.

3. Підготовлені ягоди бланшируємо близько 1-3 хвилин.

4. Тим часом готуємо цукровий сироп, в який відправляємо черемху і доводимо до кипіння.

5. Потім даємо трохи охолонути і зливаємо сироп. Окремо кип'ятимо його ще раз.

6. Відправляємо ягоди в сироп і проробляємо процес ще раз - доводь до кипіння і відставляємо.

7. Під час варіння знімаємо піну, а про готовність варення скажуть м'які ягоди.

8. Усе, тепер акуратно розливаємо варення по банках і закочує. Моя свекруха закривала капроновою кришкою і зберігала варення в холодильнику. Я ж закочував кришками і зберігаю в льосі або комори.

Смачного!

Схожі рецепти