Рецепт Варення з черемшини на зиму фото

Варення з черемшини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Черемуха
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Готується варення з черемшини на зиму в домашніх умовах в основному за класичним рецептом. Деякі готують його без кісточок, але в них міститься не менше вітамінів. Ось класичний рецепт…

1. Переберія дозрілі ягоди і ретельно промийте.

2. Підсушіть плоди і побланшіруйте в воді близько декількох хвилин.

3. Виймаємо ягоди і на основі отриманого відвару готуємо сироп з цукру.

4. Заливаємо готовим гарячим сиропом черемху і варимо до повної готовності.

5. Акуратно перемішуємо і знімаємо піну, що утворилася.

6. Розливаємо варення по стерилізованим банку і закочує.

Готувати варення з черемшини на зиму в домашніх умовах за цим рецептом простіше простого. Є ще один варіант приготування такого ласощі. Відмінність в тому, що ягоди слід в сиропі доводити до кипіння і знімати з вогню. Так робити 3 рази, але в даному випадку ви витратите набагато більше часу, зате ягоди будуть "одна в одну" .


  • Черемуха - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонний сік - За смаком
1. Переберія дозрілі ягоди і ретельно промийте.

2. Підсушіть плоди і побланшіруйте в воді близько декількох хвилин.

3. Виймаємо ягоди і на основі отриманого відвару готуємо сироп з цукру.

4. Заливаємо готовим гарячим сиропом черемху і варимо до повної готовності.

5. Акуратно перемішуємо і знімаємо піну, що утворилася.

6. Розливаємо варення по стерилізованим банку і закочує.

Готувати варення з черемшини на зиму в домашніх умовах за цим рецептом простіше простого. Є ще один варіант приготування такого ласощі. Відмінність в тому, що ягоди слід в сиропі доводити до кипіння і знімати з вогню. Так робити 3 рази, але в даному випадку ви витратите набагато більше часу, зате ягоди будуть "одна в одну" .

Схожі рецепти