Варення з цедри
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати варення з цедри, необхідно запастися терпінням і часом. Але зате потім ви зможете насолодитися результатом праць, відкривши баночку незвичайно красивого і смачного варення.
Найчастіше на новорічні свята у нас сезон цитрусових. Їх приносять друзі, купують рідні, дарує Дід Мороз. Після поїдання апельсинів і мандаринів залишається дуже багато неїстівних кірочок. І ми їх викидаємо або на крайній випадок висушуємо. Але з цедри цитрусових можна приготувати красиве, ароматне і шалено смачне варення. Оригінальна ласощі потребують чималих зусиль і вашого часу, але, повірте, воно того варте. А як приготувати дивовижне варення з цедри, я описав в рецепті.
- Апельсин - 3 штуки
- Цукор - 300 грам
- Води - 300 мілілітрів
- Лимонний сік - 50 мілілітрів
Апельсини добре миємо й обливаємо окропом. Потім розрізаємо їх на невеликі часточки, виймаємо м'якоть, а скоринки ріжемо на смужки.
Перекладаємо смужки в каструлю і повністю заливаємо холодною водою. Воду міняємо кожні 3-4 годину, а вимочуємо кірки добу, але можна і довше: 2-3 дня.
Після вимочування знімаємо з кірочок білу частину і викидаємо її. А цедра нам потрібна для варення.
Кожну смужку цедри звертаємо в спіральки. А за допомогою нитки та голки робимо намиста, щоб спіральки не розкручувалася. Заливаємо апельсинові намиста холодною водою і ставимо на вогонь.
Доводимо до кипіння і варимо хвилин 15 на маленькому вогні. Потім зливаємо воду і знову заливаємо холодну. Повторюємо так 3-4 рази.
Далі в воду (300 мл) в окремій каструлі додаємо цукор, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до середнього. Варимо сироп до легкого загустіння і даємо час охолонути.
Видаляємо нитки з бус. А в сироп додаємо лимонний сік і заливаємо спіральки. Варимо хвилин 15-20 після закипання і даємо час, щоб варення охололо.
Потім варення знову ставимо на вогонь і варимо хвилин 20. Тепер перекладаємо в стерилізовані банки. Варення з цедри готове.