Варення з брусниці п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Варення з брусниці п'ятихвилинка в домашніх умовах виходить кислуватим і насиченим - вистачає однієї ложечки на тарілку з кашею, сиром або випічки. Ароматне і корисне - рекомендую приготувати!
Обов'язково дізнайтеся, як приготувати варення з брусниці п'ятихвилинку, а я вам в цьому допоможу. Виходить дуже густе і дуже насичене варення, а значить, - це ще й економно, адже багато не з'їси, зате в якості добавки до десертів, випічці або напоїв, - незамінна річ! Не переживайте за таку кількість цукру в рецепті, - самі по собі ягоди кислувато-гіркі, тому зайвий цукор просто прибере зайву гіркоту, і отримаємо в результаті відмінне варення з брусниці п'ятихвилинка. Рецепт наступний:
1. Всі ягоди ретельно перебираємо на предмет дрібних гілочок і сміття, і промиваємо під проточною водою.
2. Складаємо в досить глибоку каструлю. Акуратніше стежте за тим, щоб вона не окислюється, алюмінієва не підійде.
3. Включаємо вогонь, і доливаємо півсклянки чистої води.
4. Десь через п'ять хвилин поступово всипаємо цукор.
5. Перемішуємо, ще пару хвилин потримаємо, - і можна знімати з вогню!
Розливаємо варення по сухим стерилізованих банках і відразу ж закочує наше варення. Зберігаємо в перевернутому положенні до повного охолодження, а потім - в темному прохолодному місці типу підвалу, льохи або холодильника. Взимку ж відкривати у випадках гострого браку літа і подавати до панкейк, оладки або млинців Приємного апетиту!
- Брусниця - 3 L
- Вода - 0.5 склянки
- Цукор - 2 кілограма
- Гвоздика - - За смаком
1. Всі ягоди ретельно перебираємо на предмет дрібних гілочок і сміття, і промиваємо під проточною водою.
2. Складаємо в досить глибоку каструлю. Акуратніше стежте за тим, щоб вона не окислюється, алюмінієва не підійде.
3. Включаємо вогонь, і доливаємо півсклянки чистої води.
4. Десь через п'ять хвилин поступово всипаємо цукор.
5. Перемішуємо, ще пару хвилин потримаємо, - і можна знімати з вогню!
Розливаємо варення по сухим стерилізованих банках і відразу ж закочує наше варення. Зберігаємо в перевернутому положенні до повного охолодження, а потім - в темному прохолодному місці типу підвалу, льохи або холодильника. Взимку ж відкривати у випадках гострого браку літа і подавати до панкейк, оладки або млинців Приємного апетиту!