Варення з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати варення з брусниці в домашніх умовах. Це простий рецепт. Впевнена: вам сподобається такий цікавий десерт! Варення виходить не таке кисле, як з журавлини, але схоже!
Розповім, як приготувати варення з брусниці. Мені дуже подобається такий спосіб заготівлі варення, адже ми варимо не так довго, як зазвичай, а тому корисні властивості і природний кислувато-солодкий смак ягідок нікуди не діваються, а залишаються з вами! Взимку можете відкрити баночку і відчути подих літа!
- Брусниця - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 0.5 склянки
1. Ягідки моєму і викладаємо на дно каструлі. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. На невеликому вогні варимо.
2. Всипаємо цукор, доводимо до кипіння, і акуратно, намагаючись не пошкодити ягідки, помішувати, поки весь цукор не розчиниться.
3. На дуже маленькому вогні варимо вариво і стежимо, щоб воно не втекло. Після закипання варити треба рівно п'ять хвилин.
4. От і все! Швидке "пятімінуточное" варення готове!