Рецепт Варення з брусниці з яблуками фото

Варення з брусниці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Брусниця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5
Час приготування: 19 г. 0 хв.

У цього варення досить цікавий, трохи пряний смак з кислинкою і приголомшливий, ні з чим не порівнянний, аромат. Справжнє сонячне ласощі, яке буде радувати вас протягом всієї зими.

Опис приготування:

У їжі я дуже люблю всякі незвичайні поєднання, тому намагаюся в будь-якій страві проявити фантазію і придумати щось цікаве і незвичайне. Цей рецепт приготування варення з брусниці з яблуками, як раз відноситься до числа таких експериментів, і, до речі, вельми вдалих. Справа в тому, що мені не дуже подобається занадто солодке варення, тому тут я вирішила додати трохи кислинки за допомогою брусниці, а якщо підібрати кислий сорт яблук, то вийде відмінний варення з терпким, але все-таки приємним смаком. Воно підійде для начинки в пироги чи пиріжки, а до чаю взагалі стане відмінним доповненням, так що обов'язково спробуйте приготувати варення з брусниці з яблуками в домашніх умовах, це дуже просто.

  • Яблука - 3 L (очищені і нарізані)
  • Брусниця - 3 L
  • Цукор - 3 кілограма
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
варення з брусниці з яблуками - фото крок 1
Для початку очищаємо яблука від шкірки, видаляємо з них серцевину і нарезам на невеликі шматочки. Викладаємо яблука в глибокий посуд і засипаємо їх брусницею (промитої), наверх висипаємо цукор і залишаємо все на кілька годин.
варення з брусниці з яблуками - фото крок 2
Як тільки цукор трохи підтане, а яблука пустять сік, ставимо посуд з ягодами і фруктами на вогонь.
варення з брусниці з яблуками - фото крок 3
Помішуючи, доводимо масу до кипіння, варимо хвилин 5, потім знімаємо з вогню. Приблизно через 12 годин знову ставимо на вогонь, додаємо гвоздику і корицю і знову доводимо до кипіння.
варення з брусниці з яблуками - фото крок 4
Викладаємо гаряче варення в стерилізовані банки (у мене вийшло 5 літрів) і закочує їх.

Схожі рецепти