Варення з брусниці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
У цього варення досить цікавий, трохи пряний смак з кислинкою і приголомшливий, ні з чим не порівнянний, аромат. Справжнє сонячне ласощі, яке буде радувати вас протягом всієї зими.
У їжі я дуже люблю всякі незвичайні поєднання, тому намагаюся в будь-якій страві проявити фантазію і придумати щось цікаве і незвичайне. Цей рецепт приготування варення з брусниці з яблуками, як раз відноситься до числа таких експериментів, і, до речі, вельми вдалих. Справа в тому, що мені не дуже подобається занадто солодке варення, тому тут я вирішила додати трохи кислинки за допомогою брусниці, а якщо підібрати кислий сорт яблук, то вийде відмінний варення з терпким, але все-таки приємним смаком. Воно підійде для начинки в пироги чи пиріжки, а до чаю взагалі стане відмінним доповненням, так що обов'язково спробуйте приготувати варення з брусниці з яблуками в домашніх умовах, це дуже просто.
- Яблука - 3 L (очищені і нарізані)
- Брусниця - 3 L
- Цукор - 3 кілограма
- Гвоздика - 3 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка