Варення з брусниці з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Брусниця - надзвичайно корисний продукт, який в поєднанні з грушами у вигляді варення може побалувати смакові рецептори найвимогливіших гурманів. Таке ласощі особливо оцінять ваші близькі.
Дуже раджу класичний рецепт варення з брусниці з грушами, оскільки ласощі виходить не тільки смачним, але ще і неймовірно корисним! Ласощі відмінно буде поєднуватися з чаєм, здобою або печивом.
- Брусниця - 2 кілограма
- Груші - 2 кілограма
- Цукор - 4 кілограма
- Вода - 1 Склянка
- Гвоздика - 10 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1. Щоб приготувати варення з брусниці з грушами в домашніх умовах, запасіться ягодами заздалегідь. Зазвичай таке варення роблять в поєднанні з яблуками, але мало хто знає, що брусниця з грушею дає приголомшливий аромат і смак. Отже, помийте ретельно брусницю.
2. Груші почистіть від серцевини і наріжте брусочками. Окремо приготуйте цукор за рецептом.
3. Висипати цукор в каструлю і додайте до нього води, щоб він швидше розчинився. Постійно помішуйте дерев'яною ложкою, щоб цукор не пригоріла.
4. Як тільки сироп закипить, додайте до нього грушу і акуратно перемішайте. provara 15 хвилин, а потім додайте брусницю і знову акуратно перемішайте.
5. Тепер введіть корицю і гвоздику. Дуже люблю додавати в варення з брусниці з грушами в домашніх умовах ці прянощі, оскільки саме вони дають такий приголомшливий аромат.
6. Я варю в глибокій ємності на повільному вогні наше варення близько години, постійно помішуючи і знімаючи піну. Густоту ви контролюєте самі - чим довше варите, тим густіше воно буде.
7. Ось таке гарне і насичене варення у нас вийшло!