Варення з абрикосів шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Це класичний рецепт приготування смачного варення зі шматочків абрикосів. Рецепт, до речі, універсальний: його можна використовувати, додаючи і інші фрукти.
Завжди готую варення на зиму за цим рецептом. Все дуже просто: видаліть з абрикосів кісточки, посипте їх цукром і залиште на кілька годин. Коли вони пустять сік, перемішайте. Якщо любите рідке варення, можна додати трохи води. Поставте на вогонь, provara 5 хвилин після закипання і відставте. Повторіть цей крок через 3 годину, потім ще раз. Гаряче варення розлийте по банках, закрийте і дайте охолонути. Вдалих вам заготовок!
- Абрикоси - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - За смаком (по бажанню)
Вимийте абрикоси в воді.
Видаліть з плодів кісточки, пересипте фрукти цукром і залиште на кілька годин, щоб абрикоси пустили сік.
Потім перемішайте, при бажанні можна додати трохи води. Поставте на вогонь і проваріть після закипання протягом 5 хвилин. Повторіть цей крок ще 2 рази з інтервалом о третій годині. При необхідності знімайте піну.
Гаряче варення розлийте по банках, закрийте і дайте охолонути.