Варення кизилове
(покроковий рецепт з фото)
Вишневе, slivovoe, полуничне, малинове і інші види варення - це звичайна справа. Упевнений, що мало хто пробували варення з таких ягід, тому сьогодні розповім, як приготувати варення кизилове.
Для приготування використовуйте тільки цільні неушкоджені ягоди. Ви можете урізноманітнити смак варення додавши спеції (наприклад, корицю, ваніль або гвоздику). Кизиловое варення використовують для випічки або подають до чаю (чорному, зеленому або трав'яному).
- Кизил - 1 кілограм
- Вода фільтрована - 100 мілілітрів
- Цукровий пісок - 1 кілограм
- Біле сухе вино - 350 мілілітрів
1
Перекладіть кизил в друшляк і гарненько помийте, потім перекладіть в каструлю і залийте водою. Надішліть каструлю на вогонь і після закипання накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 60 хвилин.
2
Приберіть каструлю з вогню і остудіть її вміст, потім перекладіть масу в друшляк, під низ встановіть піддон або тарілку. Ложкою або рукою розімніть ягоди в пюре.
3
Перекладіть ягоди в каструлю, додайте цукровий пісок і влийте вино, доведіть масу до кипіння і варіть близько 30-40 хвилин, до утворення в'язкої або густої маси.
4
Розкладіть варення по стерилізованим банкам, закупорте і трусіть банки близько 5 хвилин, потім переверніть і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі.