Вареники з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Навіть назва цієї страви звучить дуже апетитно, а вже говорити про те, наскільки воно смачне, можна годинами. А ще краще не говорити про нього, а взяти і приготувати ароматні вареники з яблуками.
Існує різні начинки для такої страви як вареники, причому вони можуть бути як солодкі (ягоди, фрукти, сир), так і несолодкі (м'ясо, картопля, гриби). Але сьогодні я хочу запропонувати вам класичний рецепт вареників з яблуками, який мені подобається більше за всіх інших варіантів. Така начинка робить це блюдо неймовірно соковитим і смачним, а оскільки яблука завжди є на прилавках магазинів, то готувати вареники з яблуками в домашніх умовах можна цілий рік.
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Вода кип'ячена - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яблука - 5 штук
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки(1 - в начинку, 0, 5 - в тісто)
Для початку ми насипаємо в миску 2 столові ложки борошна, чайну ложку солі і полстоловой ложки цукру, перемішуємо все.
Далі ми злегка підігріваємо молоко і вливаємо його в миску з борошном, цукром і сіллю, гарненько все перемішуємо.
Потім додаємо воду і рослинне масло.
Розбиваємо в отриману масу яйце і всипаємо борошно, знову все перемішуємо. Спочатку заважаємо тісто ложкою, а потім ще більш ретельно вимішуємо його руками.
Готове тісто ділимо на кілька частин, викладаємо одну з них на присипану борошном поверхню і розгортаємо. Чашкою вирізаємо з тіста кружечки, потім розгортаємо залишилися частини тесту, з них також вирізаємо кружечки.
Тепер займемося приготуванням начинки, нам потрібно нарізати яблука на невеликі шматочки і додати до них столову ложку цукру, залишаємо начинку на 5 хвилин, щоб цукор трохи підтанув.
Потім ми викладаємо на кожен кружечок тіста трохи яблучної начинки.
З'єднуємо краю тесту якомога щільніше.
Далі просто відварюємо вареники у воді або готуємо їх на пару, як кому подобається. Смачного!