Рецепт Вареники з яблуками фото

Вареники з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування
На обід, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Полудень
Гарячі страви, Вареники

Навіть назва цієї страви звучить дуже апетитно, а вже говорити про те, наскільки воно смачне, можна годинами. А ще краще не говорити про нього, а взяти і приготувати ароматні вареники з яблуками.


Існує різні начинки для такої страви як вареники, причому вони можуть бути як солодкі (ягоди, фрукти, сир), так і несолодкі (м'ясо, картопля, гриби). Але сьогодні я хочу запропонувати вам класичний рецепт вареників з яблуками, який мені подобається більше за всіх інших варіантів. Така начинка робить це блюдо неймовірно соковитим і смачним, а оскільки яблука завжди є на прилавках магазинів, то готувати вареники з яблуками в домашніх умовах можна цілий рік.

  • Борошно - 3 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода кип'ячена - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 5 штук
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки(1 - в начинку, 0, 5 - в тісто)
вареники з яблуками - фото крок 1
Для початку ми насипаємо в миску 2 столові ложки борошна, чайну ложку солі і полстоловой ложки цукру, перемішуємо все.
вареники з яблуками - фото крок 2
Далі ми злегка підігріваємо молоко і вливаємо його в миску з борошном, цукром і сіллю, гарненько все перемішуємо.
вареники з яблуками - фото крок 3
Потім додаємо воду і рослинне масло.
вареники з яблуками - фото крок 4
Розбиваємо в отриману масу яйце і всипаємо борошно, знову все перемішуємо. Спочатку заважаємо тісто ложкою, а потім ще більш ретельно вимішуємо його руками.
вареники з яблуками - фото крок 5
Готове тісто ділимо на кілька частин, викладаємо одну з них на присипану борошном поверхню і розгортаємо. Чашкою вирізаємо з тіста кружечки, потім розгортаємо залишилися частини тесту, з них також вирізаємо кружечки.
вареники з яблуками - фото крок 6
Тепер займемося приготуванням начинки, нам потрібно нарізати яблука на невеликі шматочки і додати до них столову ложку цукру, залишаємо начинку на 5 хвилин, щоб цукор трохи підтанув.
вареники з яблуками - фото крок 7
Потім ми викладаємо на кожен кружечок тіста трохи яблучної начинки.
вареники з яблуками - фото крок 8
З'єднуємо краю тесту якомога щільніше.
вареники з яблуками - фото крок 9
Далі просто відварюємо вареники у воді або готуємо їх на пару, як кому подобається. Смачного!

Схожі рецепти