Вареники з щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Можна приготувати вареники з найрізноманітнішою начинкою: з сиром, картоплею, ягодами, грибами чи капустою. Я сьогодні розповім, як приготувати вареники з щавлем.
Такі вареники можна готувати цілий рік, використовуючи заморожений щавель, але саме влітку, зі свіжим, вони виходять особливо ароматними, соковитими і смачними. Незважаючи на наявність цукру в начинці, смак у таких вареників виходить з легкої пікантною кислинкою. Дуже смачно подавати їх зі сметаною або з натуральним йогуртом. Кількість цукру можете сміливо варіювати на свій смак. Блюдо виходить не тільки смачне і бюджетне, але і дуже корисне! У сезон неодмінно спробуйте!
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 300-400 грам
- Щавель - 500 грам
- Цукор - 2/3 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
Щавель промийте, ображати стебла і обсушити.
У глибокій мисці з'єднайте воду, сіль, масло і яйце.
Частинами додайте борошно.
Замісити досить щільне і еластичне тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин.
Тим часом щавель подрібніть ножем і викладіть в сковороду.
Протушкувати його під кришкою на невеликому вогні протягом 3-5 хвилин. Щавель повинен стати м'якше і зменшитися в обсязі. Зніміть щавель з вогню, злийте надлишки утворився соку, посипте цукром і перемішайте. Можна за бажанням додати шматочок вершкового масла. Начинка готова.
Від тесту отщіпніте шматок і скачайте його ковбаскою. Наріжте тісто невеликими шматочками.
Потім кожен шматочок розкачайте в формі кола.
Виоложіте в центр 1-1.5 ç.l. Начинки.
Акуратно защипніть краю будь-яким зручним способом.
Таким чином сформуйте все вареники. Готові вареники можна заморозити про запас або відварити відразу в гарячій воді протягом 5-7 хвилин.
Подавати вареники можна з цукром, сметаною або вершковим маслом. Смачного!