Вареники з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Це сама незвичайна начинка для вареників, яку я коли-небудь зустрічала, і ви просто зобов'язані її спробувати, адже з нею у страви виходить дуже цікавий і пікантний смак, самі спробуйте.
Якщо вже ви хочете приготувати для своїх домашніх щось дійсно незвичайне, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт вареників з помідорами, можливо, він саме той, що ви шукаєте. Хоч блюдо це і на любителя, але смак у нього дуже цікавий і яскравий, і особисто моєї сім'ї такі вареники шалено сподобалися. До речі, приготувати вареники з помідорами в домашніх умовах можна, наприклад, на пісний стіл, таке блюдо відмінно буде на ньому виглядатиме.
1) 200 мл води наливаємо в каструльку і доводимо до кипіння, потім знімаємо каструльку з вогню і відразу ж додаємо в воду сіль і рослинне масло. Всипаємо невеликими порціями борошно і починаємо замішувати тісто, спочатку ложкою, а потім перекладаємо тісто на стіл і месім його руками. Робимо це до тих пір, поки тісто не стане еластичним і не перестане прилипати до рук. Накриваємо миску з тістом рушником і на півгодинки залишаємо його в спокої.
2) Тепер перейдемо до начинки і для неї нам необхідно нарізати промиті помідори на невеликі кубики і викласти їх в друшляк, щоб вся зайва рідина скла з помідорів. Чистимо часник і разом із зеленню нарізаємо його дрібно, 1-2 ложки рослинної олії потрібно розжарити і разом з часником і зеленню додати до помідорів. Солимо начинку, приправляем її спеціями і гарненько все перемішуємо.
3) Дістаємо відпочиле тісто і розгортаємо його в пласт, для зручності можете розділити тісто на частини і по черзі розгортати кожну з них. З пласта вирізаємо кружечки і викладаємо на них помідорову начинку, потім з'єднуємо краю тесту якомога щільніше, щоб сік з начинки не витікав і залишався в варениках.
4) Далі наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння, солимо і викладаємо в киплячу воду вареники. Після того як вони спливуть, варимо вареники протягом 7-8 хвилин, після чого виловлюємо їх шумівкою і подаємо готову страву до столу. Якщо ваші вареники охололи, поки домашні або гості зібралися за стіл, то ви можете обсмажити вареники з помідорами в сковороді до рум'яних бочків.
Приємного всім апетиту!
- Борошно - 600-700 грам
- Окріп - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 100 мілілітрів(+ 1-2 столові ложки в начинку)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ в начинку до смаку)
- Помідори - 5-6 штук (великі)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень свіжа - 20-30 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
1) 200 мл води наливаємо в каструльку і доводимо до кипіння, потім знімаємо каструльку з вогню і відразу ж додаємо в воду сіль і рослинне масло. Всипаємо невеликими порціями борошно і починаємо замішувати тісто, спочатку ложкою, а потім перекладаємо тісто на стіл і месім його руками. Робимо це до тих пір, поки тісто не стане еластичним і не перестане прилипати до рук. Накриваємо миску з тістом рушником і на півгодинки залишаємо його в спокої.
2) Тепер перейдемо до начинки і для неї нам необхідно нарізати промиті помідори на невеликі кубики і викласти їх в друшляк, щоб вся зайва рідина скла з помідорів. Чистимо часник і разом із зеленню нарізаємо його дрібно, 1-2 ложки рослинної олії потрібно розжарити і разом з часником і зеленню додати до помідорів. Солимо начинку, приправляем її спеціями і гарненько все перемішуємо.
3) Дістаємо відпочиле тісто і розгортаємо його в пласт, для зручності можете розділити тісто на частини і по черзі розгортати кожну з них. З пласта вирізаємо кружечки і викладаємо на них помідорову начинку, потім з'єднуємо краю тесту якомога щільніше, щоб сік з начинки не витікав і залишався в варениках.
4) Далі наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння, солимо і викладаємо в киплячу воду вареники. Після того як вони спливуть, варимо вареники протягом 7-8 хвилин, після чого виловлюємо їх шумівкою і подаємо готову страву до столу. Якщо ваші вареники охололи, поки домашні або гості зібралися за стіл, то ви можете обсмажити вареники з помідорами в сковороді до рум'яних бочків.
Приємного всім апетиту!