Вареники з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Вам доводилося готувати вареники самостійно, а не купувати вже готові в магазині? Якщо ні, ось вам чудовий рецепт, як приготувати вареники з картоплею. Дуже смачний обід або вечерю!
Вареники з картоплею в домашніх умовах - дуже популярна страва в нашій родині. Тісто для вареників виходить дуже м'яким і ніжним. Картопляно-цибулевий начинка з салом і зеленню - обов'язковий елемент цієї страви. Готові вареники дуже смачно їсти разом з домашньою сметаною і шкварками. Обов'язково випробуйте варіант, як приготувати вареники з картоплею. Хай щастить!
- Борошно - 1 кілограм
- Кефір - 500 мілілітрів
- Дріжджі - 50 грам
- Картопля - 600 грам
- Сало - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Кріп - За смаком
Картопля очищаємо, нарізаємо шматочками і варимо до готовності в киплячій, підсоленій воді.
Підігрійте кефір, додайте в нього дріжджі.
Вливаємо приготовлену суміш в миску з борошном. Додаємо сіль за смаком.
Замісити тісто і накрийте його рушником. Залиште підходити на 20 хвилин.
Дрібно наріжте сало, обсмажте його кілька хвилин на сковороді, потім додайте до нього подрібнену цибулю. Готуйте до золотистого кольору.
Картопля потовчіть, як для пюре. Додайте подрібнений кріп і зажарку. Ретельно перемішайте.
Ще раз замісити тісто і сформуйте з нього ковбаску.
Розділіть її на порційні шматочки, кожен з яких розкачайте в тонкий корж.
Викладаємо на коржі начинку.
Формуємо вареники. Далі їх можна відварити в киплячій воді або приготувати на пару в пароварці (7-8 хвилин).
Подаємо вареники до столу, присипавши залишилася засмажкою. Смачного!