Вареники на кефірі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з сиром можна приготувати на молоці або воді, але мені найбільше подобається варіант з кефіром, з ним тісто виходить неймовірно м'яке і дуже ніжне - вареники просто тануть у роті.
Хоч способів приготування цього українського блюдо існує досить багато, але цей простий рецепт вареників на кефірі з сиром завжди був і буде моїм улюбленим. Саме завдяки кефіру тісто тут виходить таке м'яке і еластичне, а після варіння вареники прямо таять у роті. Це дійсно дуже смачна страва, яке кожен з вас повинен спробувати, а як приготувати вареники на кефірі з сиром, я вам зараз розповім.
- Борошно - 5 склянок
- Кефір - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Кріп свіжий - 40-50 грам
Викладаємо сир в тарілку, посипаємо його сіллю за смаком і розминаємо сир за допомогою вилки.
Кріп промиваємо і подрібнюємо, викладаємо його в тарілку з сиром, додаємо яйце, ретельно все перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо кефір з содою і сіллю, в цю суміш підсипає частинами борошно і замішуємо тісто, одне повинно вийти м'яким, податливим і еластичним. Посипаємо стіл борошном і розгортаємо на ньому тісто в тонкий пласт, вирізаємо з тіста кружечки. На кожен кружечок викладаємо нашу начинку з сиру.
Тепер ми скріплюємо щільно краю тесту, викладаємо вареники на присипану борошном дошку і відправляємо вареники на пів години в морозилку.
Після цього вкідиваем вареники в киплячу підсолену воду і варимо їх 4-5 хвилин після їх спливання. Приємного всім апетиту!