Рецепт Пишні вареники на кефірі фото

Пишні вареники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вареники виходять пишними, якщо правильно приготувати для них тісто. Для цього достатньо знати деякі нюанси і хитрощі. Зробити це зовсім не складно, тому сміливо беріться за приготування.

Опис приготування:

Хто ще не знає, як приготувати пишні вареники на кефірі? Тоді вам допоможе цей рецепт. Щоб тісто вийшло таким, як треба, досить додати в нього кефір і соду. Вона, вступаючи в реакцію з кислотою з кефіру, зробить вареники пишними і дуже м'якими.

  • Сир - 400 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Полуничний - 300 грам (або варення)
  • Вершкове масло - За смаком
  • Кефір - 1 Склянка
пишні вареники на кефірі - фото крок 1
Сир краще брати домашній, але не дуже жирний. Покладіть його в миску і розітріть руками, щоб позбутися від великих грудок. Вбийте до сиру сирі курячі яйця, додайте склянку цукру, кефір і соду. Все ретельно перемішайте.
пишні вареники на кефірі - фото крок 2
Замісити тісто. В процесі замісу може знадобитися ще трохи борошна. Обережно, не переборщіть з нею, щоб тісто не вийшло занадто жорстким, воно повинно залишатися еластичним.
пишні вареники на кефірі - фото крок 3
Готове тісто викладіть на робочу поверхню, яку попередньо слід притрусити борошном. Розкачайте тісто в пласт товщиною близько півсантиметра. Виріжете з нього склянкою кружальця.
пишні вареники на кефірі - фото крок 4
На кожен кружечок насипайте потроху цукру. Вимийте ягоди, які ви будете використовувати в якості начинки. Кладіть їх або варення ложкою на тісто з цукром і формуйте варенички, ретельно скріплюючи кінці тесту.
пишні вареники на кефірі - фото крок 5
Викладіть готові вареники в пароварку. Доведіть воду до кипіння і накрийте кришку. Варіть на пару блюдо близько п'яти-десяти хвилин. Подавайте до столу зі сметаною або вершковим маслом. Якщо у вас залишилися зайві вареники, то ви можете їх заморозити.

Схожі рецепти