Пишні вареники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Вареники виходять пишними, якщо правильно приготувати для них тісто. Для цього достатньо знати деякі нюанси і хитрощі. Зробити це зовсім не складно, тому сміливо беріться за приготування.
Хто ще не знає, як приготувати пишні вареники на кефірі? Тоді вам допоможе цей рецепт. Щоб тісто вийшло таким, як треба, досить додати в нього кефір і соду. Вона, вступаючи в реакцію з кислотою з кефіру, зробить вареники пишними і дуже м'якими.
- Сир - 400 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Полуничний - 300 грам (або варення)
- Вершкове масло - За смаком
- Кефір - 1 Склянка
Сир краще брати домашній, але не дуже жирний. Покладіть його в миску і розітріть руками, щоб позбутися від великих грудок. Вбийте до сиру сирі курячі яйця, додайте склянку цукру, кефір і соду. Все ретельно перемішайте.
Замісити тісто. В процесі замісу може знадобитися ще трохи борошна. Обережно, не переборщіть з нею, щоб тісто не вийшло занадто жорстким, воно повинно залишатися еластичним.
Готове тісто викладіть на робочу поверхню, яку попередньо слід притрусити борошном. Розкачайте тісто в пласт товщиною близько півсантиметра. Виріжете з нього склянкою кружальця.
На кожен кружечок насипайте потроху цукру. Вимийте ягоди, які ви будете використовувати в якості начинки. Кладіть їх або варення ложкою на тісто з цукром і формуйте варенички, ретельно скріплюючи кінці тесту.
Викладіть готові вареники в пароварку. Доведіть воду до кипіння і накрийте кришку. Варіть на пару блюдо близько п'яти-десяти хвилин. Подавайте до столу зі сметаною або вершковим маслом. Якщо у вас залишилися зайві вареники, то ви можете їх заморозити.