Оладки на кефірі без яєць пишні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо і у вас траплялася така неприємність: оладки вийшли дуже тонкі, як тільки прибрали їх з гарячою сковороди, значить вам стане в нагоді мій рецепт пишних і смачних оладок.
Хочеться, щоб оладки були пишні, проте, якщо не додати до них яйця, вони більше нагадують невеликого розміру коржі. Не знаю в чому секрет, але завдяки цим рецептом і яйця класти не потрібно, і випічка вийде такий, який хочете. Рекомендую є оладки відразу зі сковороди, поки вони гарячі.
- Крем - 50 грам
- Цукровий пісок - 75 грам
- Кефір - 0, 4 L
- Гаряча вода - 100 мілілітрів
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - За смаком
1. У глибокій мисці змішайте сметану з дрібкою солі і цукровим піском.
2. Влийте кефір і перемішайте.
3. Змішайте борошно з маленькою щіпкою соди і лимонною кислотою (на кінчику ножа), потім додайте до рідких інгредієнтів. Перемішайте.
4. Влийте гарячу воду (нЕ окріп), гарненько перемішайте. Залиште тісто на 10-15 хвилин.
5. Розігрійте сковороду з рослинним малому, викладіть оладки і обсмажуйте до рум'яної скоринки.
6. Переверніть оладки на іншу сторону.
7. Викладіть оладки на серветку, щоб та ввібрала зайвий жир.
8. Перекладіть оладки в тарілку і відразу подавайте до столу. Смачного!