Оладки на кефірі пишні
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати пишні оладки, я додаю трохи більше борошна, ніж в звичайні. Ще один секрет - потрібно гарненько збити білки яєць. Тоді оладки стануть м'якими всередині і високими. Їх люблять всі!
Сьогодні я розповім вам, як приготувати млинці на кефірі пишні. У моїй родині їх просто обожнюють! Дуже люблю готувати їх на сніданок і подавати зі свіженької сметаною. Просто пальчики оближеш! У процесі готування важливо відокремити білки від жовтків. Також важливо акуратно ввести в тісто збиті білки, інакше вони можуть просто осісти, і ти тоді оладки вийдуть не такими пишними.
- Борошно - 3 склянки (склянка 200 мл.)
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка (гасити оцтом)
- Есенція Барбарисова - 2 краплі
- Масло рослинне рафіноване - 4-5 Ст. Ложок (для смаження)
Спочатку підготуємо всі необхідні продукти. Це значно економить час в процесі приготування і дозволяє обійтися без суєти надалі.
У глибокий посуд додаємо: кефір кімнатної температури, жовтки (попередньо відокремлені від білків) і цукор. Все ретельно збиваємо вінчиком.
Слідом додаємо в ту ж миску борошно, а також - кілька крапель барбарисовий есенції (для тонкого аромату). Перемішуємо.
Окремо збиваємо яєчні білки (до стійких піків). Акуратно вводимо їх в уже наявне у нас тісто. Не менш акуратно перемішуємо білки (головне, щоб вони не опало).
Останньою додаємо соду, гасимо її оцтом або лимонним соком. Ще раз все перемішуємо. Testo майже!
У гаряче масло викладаємо ложкою невелику кількість тіста, смажимо оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
У процесі смаження оладки добре піднімаються.
Оладки на кефірі пишні готові!