Вареники картопляні на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картопляних вареників на кефірі. Тісто для вареників замішується на кефірі.
Тісто для цих вареників треба замісити досить круте. Начинку готують з картопляного пюре, ріпчастої цибулі і шкварок.
- Кефір - 1, 5 склянки (тісто)
- Борошно, сіль - За смаком (тісто)
- Яйця - 1 штука (тісто)
- Картопля - 4 штуки (начинка)
- Перець, вижаркі, сіль - За смаком (начинка)
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки (начинка)
1. В першу чергу замішуємо тісто. Змішуємо борошно, кефір, розбиваємо туди сире яйце і додаємо трохи солі. Замішуємо тісто досить круто. Хвилин на тридцять залишаємо тісто відлежатися, потім знову його підмішування.
2. Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки, і ставимо варитися до готовності. Коли картопля звариться, воду зливаємо. Картопля потовкти.
3. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо і на сковороді з вижаркамі обсмажуємо. Відокремлюємо приблизно третину обсмаженого лука (його треба буде перемолоти і потім додати до начинки, гарненько поперчити).
4. Ліпимо вареники не дуже маленьких розмірів. Закип'ятити у великій каструлі воду, трохи посолити і кидаємо вареники в киплячу воду. Тильною стороною шумівки акуратно помішувати, стежимо, щоб вареники не прилипали до дна каструлі. Варимо приблизно хвилин десять.
5. Готові вареники виловлюємо шумівкою, складаємо в супницю, лук і шкварки викладаємо зверху. Тепер все гарненько Струсніть. Чи можемо подавати.