Рецепт Вареники картопляні на кефірі фото

Вареники картопляні на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Картопля, Кефір
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Вареники

Рецепт приготування картопляних вареників на кефірі. Тісто для вареників замішується на кефірі.

Тісто для цих вареників треба замісити досить круте. Начинку готують з картопляного пюре, ріпчастої цибулі і шкварок.

  • Кефір - 1, 5 склянки (тісто)
  • Борошно, сіль - За смаком (тісто)
  • Яйця - 1 штука (тісто)
  • Картопля - 4 штуки (начинка)
  • Перець, вижаркі, сіль - За смаком (начинка)
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки (начинка)
вареники картопляні на кефірі - фото крок 1
1. В першу чергу замішуємо тісто. Змішуємо борошно, кефір, розбиваємо туди сире яйце і додаємо трохи солі. Замішуємо тісто досить круто. Хвилин на тридцять залишаємо тісто відлежатися, потім знову його підмішування.
вареники картопляні на кефірі - фото крок 2
2. Промиваємо картопля, очищаємо від шкірки, і ставимо варитися до готовності. Коли картопля звариться, воду зливаємо. Картопля потовкти.
вареники картопляні на кефірі - фото крок 3
3. Очищаємо цибулю, дрібно його нарізаємо і на сковороді з вижаркамі обсмажуємо. Відокремлюємо приблизно третину обсмаженого лука (його треба буде перемолоти і потім додати до начинки, гарненько поперчити).
вареники картопляні на кефірі - фото крок 4
4. Ліпимо вареники не дуже маленьких розмірів. Закип'ятити у великій каструлі воду, трохи посолити і кидаємо вареники в киплячу воду. Тильною стороною шумівки акуратно помішувати, стежимо, щоб вареники не прилипали до дна каструлі. Варимо приблизно хвилин десять.
вареники картопляні на кефірі - фото крок 5
5. Готові вареники виловлюємо шумівкою, складаємо в супницю, лук і шкварки викладаємо зверху. Тепер все гарненько Струсніть. Чи можемо подавати.

Схожі рецепти