Варена ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу правильне харчування, але іноді так хочеться бутерброд з ковбаскою - не біда. Пропоную вам смачний і простий рецепт вареної ковбаси в домашніх умовах.
Рецепт приготування вареної ковбаси в домашніх умовах має кілька різних варіантів. В даному випадку основою служить куряче філе, а значить - ковбаска буде курячої. При бажанні можна взяти будь-яке інше м'ясо, а також різні спеції і приправи за смаком.
- Грудка куряча - 500 грам
- Свинина - 300 грам
- Крем - 400 мілілітрів
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки (потрібен тільки білок)
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Паприка - 2 чайних ложки
1. Куряче філе необхідно промити, просушити і подрібнити на м'ясорубці.
2. Половину свинини також подрібнити на м'ясорубці і додати до курки. Рецепт приготування вареної ковбаси в домашніх умовах передбачає, що друга частина свинини залишиться невеликими шматочками, щоб додасть особливу пікантність. При бажанні в фарш можна подрібнити всю свинину цілком. Відокремити білки від жовтків і додати в фарш.
3. Посолити і поперчити за смаком. Всипати манну крупу.
4. Додати паприку і при бажанні щіпку гострого перцю чилі.
5. Надіслати в фарш сметану. При бажанні, звичайно, можна використовувати і майонез, проте сметана краще підійде.
6. Тепер за допомогою блендера необхідно перетворити фарш в однорідну масу. Фарш повинен бути без грудочок, а спеції рівномірно розподілитися.
7. Другу половину свинини подрібнити декількома рухами блендера або нарізати ножем дрібними шматочками. Додати в фарш і акуратно перемішати.
8. Ось такий фарш повинен вийти після всіх маніпуляцій. Як зробити варену ковбасу в домашніх умовах ще цікавіше? Можна додати різні спеції, прянощі і сушені трави для аромату і смаку.
9. Тепер можна формувати ковбаски. В якості оболонки можна використовувати звичайний целофановий пакет, проте краще взяти пергамент або пакет для запікання. Викласти частину фаршу на середину.
10. Щільно загорнути, зав'язавши по краях так, щоб фарш не витікав в процесі приготування.
11. Далі є два варіанти приготування ковбаси. Один - це відправити її в каструлю в водою і варити близько 1.5-2 годин на повільному вогні.
12. Другий - це покласти ковбасу на деко або в форму для випічки, попередньо налив на дно води. Накрити кришкою або фольгою і відправити в духовку на 2 годину. Через 1 час фольгу (кришку) можна зняти і запікати до готовності.