Рецепт Варена ковбаса в домашніх умовах фото

Варена ковбаса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Ковбаса , Варена ковбаса
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви віддаєте перевагу правильне харчування, але іноді так хочеться бутерброд з ковбаскою - не біда. Пропоную вам смачний і простий рецепт вареної ковбаси в домашніх умовах.

Опис приготування:

Рецепт приготування вареної ковбаси в домашніх умовах має кілька різних варіантів. В даному випадку основою служить куряче філе, а значить - ковбаска буде курячої. При бажанні можна взяти будь-яке інше м'ясо, а також різні спеції і приправи за смаком.

  • Грудка куряча - 500 грам
  • Свинина - 300 грам
  • Крем - 400 мілілітрів
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки (потрібен тільки білок)
  • Сіль - 1-2 чайних ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Паприка - 2 чайних ложки
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 1
1. Куряче філе необхідно промити, просушити і подрібнити на м'ясорубці.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 2
2. Половину свинини також подрібнити на м'ясорубці і додати до курки. Рецепт приготування вареної ковбаси в домашніх умовах передбачає, що друга частина свинини залишиться невеликими шматочками, щоб додасть особливу пікантність. При бажанні в фарш можна подрібнити всю свинину цілком. Відокремити білки від жовтків і додати в фарш.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 3
3. Посолити і поперчити за смаком. Всипати манну крупу.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 4
4. Додати паприку і при бажанні щіпку гострого перцю чилі.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 5
5. Надіслати в фарш сметану. При бажанні, звичайно, можна використовувати і майонез, проте сметана краще підійде.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 6
6. Тепер за допомогою блендера необхідно перетворити фарш в однорідну масу. Фарш повинен бути без грудочок, а спеції рівномірно розподілитися.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 7
7. Другу половину свинини подрібнити декількома рухами блендера або нарізати ножем дрібними шматочками. Додати в фарш і акуратно перемішати.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 8
8. Ось такий фарш повинен вийти після всіх маніпуляцій. Як зробити варену ковбасу в домашніх умовах ще цікавіше? Можна додати різні спеції, прянощі і сушені трави для аромату і смаку.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 9
9. Тепер можна формувати ковбаски. В якості оболонки можна використовувати звичайний целофановий пакет, проте краще взяти пергамент або пакет для запікання. Викласти частину фаршу на середину.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 10
10. Щільно загорнути, зав'язавши по краях так, щоб фарш не витікав в процесі приготування.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 11
11. Далі є два варіанти приготування ковбаси. Один - це відправити її в каструлю в водою і варити близько 1.5-2 годин на повільному вогні.
варена ковбаса в домашніх умовах - фото крок 12
12. Другий - це покласти ковбасу на деко або в форму для випічки, попередньо налив на дно води. Накрити кришкою або фольгою і відправити в духовку на 2 годину. Через 1 час фольгу (кришку) можна зняти і запікати до готовності.

Схожі рецепти