Варена капуста
(покроковий рецепт з фото)
Деякі прості і недорогі варіанти страв іноді повністю ігноруються господинями. Хочу запропонувати вам класний варіант, як приготувати варену капусту. Якщо думаєте, що це несмачно, то даремно!
Ми звикли капусту тушкувати або використовувати в салатах, наприклад. Про те, що капусту можна зварити не тільки для голубців, знають далеко не всі! А чому б не відварити її і не подати до столу як повноцінне блюдо або гарнір до м'яса? Сама по собі вона може здатися нудною, але якщо доповнити легким соусом, буде смачно! Хочете спробувати? запам'ятовуйте, все дуже просто!
- Капуста - 1 штука
- Сіль - 1.5-2 чайних ложки
- Лимон - 2 штуки
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
1. Насамперед наберіть воду у велику каструлю і поставте на вогонь, щоб вона закипала. Капусту наріжте на 4-6 частин, в залежності від розміру качана.
2. У киплячу воду додайте сіль і викладіть капусту. Приберіть вогонь до мінімуму і варіть близько години.
3. Готову капусту акуратно дістаньте з води і дайте їй "відпочити" хвилин 10. За цей час вичавіть сік лимонів і з'єднайте з оливковою олією.
4. Полийте капусту заправкою, при бажанні додайте дрібку перцю. Можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!