Рецепт Вак слинотеча фото

Вак слинотеча
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 10-14
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вак слинотеча - це традиційне татарське блюдо, яке являє собою маленькі пироги з начинкою. Тісто тонке, а начинки в них багато. Виходить дуже соковито, пробуйте!

Опис приготування:

Такі пироги гарні як самостійно, так і в якості доповнення до перших страв або ж просто до чаю. Можна взяти їх з собою на роботу в якості перекусу. Пригощайтеся!

  • Борошно - 750 грам
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Фарш - 1 кілограм
  • Картопля - 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Спеції - За смаком
  • Бульйон - 200 мілілітрів
  • Жовток яєчний - 1 штук
вак слинотеча - фото крок 1
Для приготування тіста змішайте розтоплене вершкове масло, кефір, сіль, соду і борошно. Тісто має бути м'яким і не липким. Накрийте пакетом і дайте полежати хвилин 20.
вак слинотеча - фото крок 2
Для приготування начинки подрібніть цибулю, наріжте картоплю кубиками і додайте в фарш. Додати сіль за смаком, додайте трохи спецій. Все добре перемішайте.
вак слинотеча - фото крок 3
Тісто розділіть на рівні шматочки. Розкочуйте кожен шматочок в круглий коржик, в центр викладіть начинку гіркою. Краї тесту піднімайте вгору і защипують по колу. У центрі залиште невеликий отвір.
Викладіть все пироги на деко, змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 35 хвилин. Потім в кожен пиріг влийте трохи бульйону (1-2 немає. Л.) і поставте в духовку ще на 15 хвилин.
вак слинотеча - фото крок 4
Готові пироги трохи остудіть і угощайтесь.
Смачного!

Схожі рецепти