Вак белеш з рисом
(покроковий рецепт з фото)
А ви пробували чудові татарські пиріжки з рисом, відомі як вакуум белеш? Пиріжки готуються просто, виходять ситними, м'якими і смачними. А начинка з яловичини і рису так і тане в роті!
Перед вами - класичний рецепт приготування вак белеш з рисом. Начинка для цих татарських пиріжків готується з рису і яловичини. Виходить дуже ситно і смачно. Вак белеш подається гарячим, але, чесно кажучи, пиріжки залишаються такими ж смачними і коли охолонуть. Гарного дня!
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Яловичина - 300 грам
- Жир баранячий - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 50 грам
- Бульйон курячий - 150 мілілітрів
- Перець - За смаком
Борошно просійте в чашку, додайте олію, розітріть в крихту.
Влийте кефір, додайте соду, сіль. Замісити еластичне тісто, при необхідності додавши ще борошна.
Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте йому відпочити, поки готується начинка.
Відваріть рис в підсоленій воді.
М'ясо і жир дрібно нарізаємо, цибуля також ріжемо кубиками. Перемішуємо в одній ємності: м'ясо, жир, цибуля і рис, сіль і перець за смаком.
З тіста розкачати невеликі коржі, вкладіть в середину начинку і защипніть краю. Самий центр залишаємо відкритим.
Кладемо пироги на деко, змащуємо їх яєчним жовтком.
Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 45 хвилин. Через 15 хвилин після початку приготування влийте в пиріжки бульйон.
Смачного!