Рецепт Вак белеш з рисом фото

Вак белеш з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Тісто, Борошно, М'ясо, Яловичина, Крупи, Мал
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пиріжки

А ви пробували чудові татарські пиріжки з рисом, відомі як вакуум белеш? Пиріжки готуються просто, виходять ситними, м'якими і смачними. А начинка з яловичини і рису так і тане в роті!

Перед вами - класичний рецепт приготування вак белеш з рисом. Начинка для цих татарських пиріжків готується з рису і яловичини. Виходить дуже ситно і смачно. Вак белеш подається гарячим, але, чесно кажучи, пиріжки залишаються такими ж смачними і коли охолонуть. Гарного дня!

  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Яловичина - 300 грам
  • Жир баранячий - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 50 грам
  • Бульйон курячий - 150 мілілітрів
  • Перець - За смаком
вак белеш з рисом - фото крок 1
Борошно просійте в чашку, додайте олію, розітріть в крихту.
вак белеш з рисом - фото крок 2
Влийте кефір, додайте соду, сіль. Замісити еластичне тісто, при необхідності додавши ще борошна.
вак белеш з рисом - фото крок 3
Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте йому відпочити, поки готується начинка.
вак белеш з рисом - фото крок 4
Відваріть рис в підсоленій воді.
вак белеш з рисом - фото крок 5
М'ясо і жир дрібно нарізаємо, цибуля також ріжемо кубиками. Перемішуємо в одній ємності: м'ясо, жир, цибуля і рис, сіль і перець за смаком.
вак белеш з рисом - фото крок 6
З тіста розкачати невеликі коржі, вкладіть в середину начинку і защипніть краю. Самий центр залишаємо відкритим.
вак белеш з рисом - фото крок 7
Кладемо пироги на деко, змащуємо їх яєчним жовтком.
вак белеш з рисом - фото крок 8
Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 45 хвилин. Через 15 хвилин після початку приготування влийте в пиріжки бульйон.
вак белеш з рисом - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти