Вафельний торт з хлібців
(покроковий рецепт з фото)
Безперечно, дієтичні хлібці з додаванням цільнозерновий борошна корисніше готових вафельних коржів. І до того ж, з них можна приготувати смачний хрусткий торт з шоколадним кремом. Спробуйте!
Крем для цього торта готується на основі згущеного молока і шоколаду. Причому останній бажано вибирати з високим вмістом какао (70-80%), щоб врівноважити солодкість згущеного молока. А при виборі хлібців краще звернути увагу на ті з них, що містять цельнозерновую пшеничне або житнє борошно. Тоді десерт вийде не тільки смачним, але і корисним.
- Хлібці вафельні - 85 грам(16 штук)
- Молоко згущене - 150 грам
- Шоколад (темний або гіркий, без наповнювача) - 90 грам
- Стружка кокосова - 10-15 грам
- Вода - 50 мілілітрів
Підготуйте продукти, необхідні для приготування вафельного торта. Хлібці в даному випадку необхідно вибрати повітряні з простим складом і без додавання дріжджів.
У глибокій термостійкої мисці збийте згущене молоко і воду до однорідності, додайте вершкове масло, нарізане кубиками.
Додайте в олійно-молочну масу шоколад, поламаний на шматочки і помістіть ємність з підготовленими інгредієнтами на водяну баню. При цьому звертайте увагу на те, що водяна лазня не повинна кипіти, тому при необхідності ведіть нагрівання на самому слабкому вогні.
Періодично помішуючи вміст миски ложкою, розтопіть масло і шоколад. Зніміть миску з водяної бані, остудіть при кімнатній температурі, а потім помістіть в холодильник до повного охолодження. Потім збийте масу за допомогою віночка або міксера.
Проводьте збивання до отримання пишного повітряного крему, при необхідності додатково охолоджуючи його.
Промажьте вийшов шоколадним кремом вафельні хлібці. Зручно розділити вказану кількість хлібців (16 штук) на дві частини і складати поруч, формуючи прямокутний торт.
Готовий вафельний торт з хлібців посипте кокосовою стружкою і подавайте до столу, попередньо охолодивши його, щоб крем не витікав при розрізанні.