Рецепт Вафельний торт з грибами і оселедцем фото

Вафельний торт з грибами і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Гриби , Оселедець
Страви без випічки
На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Закусочні торти починають упевнено поселятися на столах сучасних господинь. І це не дивно. Адже готуються вони просто, а виходить багато і ситно. Така закуска буде відмінною прикрасою столу.

Опис приготування:

Відмітна риса вафельних закусочних тортів в тому, що їх готують безпосередньо перед подачею. Коржі починають вже просочуватися під час приготування торта. І до закінчення процесу, торт вже буде м'яким. Тому, начинку необхідно приготувати заздалегідь.

  • Вафельні коржі - 4 штуки
  • Оселедець - 1 штука (велика, малосольная)
  • Печериці - 550 грам
  • Майонез - За смаком
  • Сир - 50 грам (твердих сортів)
  • Морква - 1/2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
  • Яйця - 2 штуки (варені)
  • Часник - За смаком (сухий)
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 2
Гриби почистіть і наріжте пластинками. Перекладіть в сковороду, обсмажуйте і випарити всю рідину.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 3
Після додайте рослинне масло, в кількості 1-2 ст.Л., не більше, обсмажте і додайте сухий часник. Зніміть з вогню. Прохолодний.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 4
Окремо обсмажте довільно нарізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 5
Оселедець обробили на філе, видаліть всі кістки і наріжте на середні шматочки. Візьміть вафельний лист, змастіть його невеликою кількістю майонезу і розкладіть підготовлену оселедець.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 6
Покладіть зверху другий вафельний лист. На ньому розкладіть обсмажені цибулю з морквою. На овочі натріть 1/2 частина зазначеної кількості сиру.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 7
Зверху накрийте третім вафельним листом. На нього розкладіть обсмажені гриби.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 8
Накрийте останнім вафельним листом. Зверху натріть залишки сиру і варені яйця. Прикрасьте за бажанням.
вафельний торт з грибами і оселедцем - фото крок 9
Торт для просочення залишати не потрібно, тому подавайте до столу відразу ж. Смачного!

Схожі рецепти