Вафельний торт з грибами і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Закусочні торти починають упевнено поселятися на столах сучасних господинь. І це не дивно. Адже готуються вони просто, а виходить багато і ситно. Така закуска буде відмінною прикрасою столу.
Відмітна риса вафельних закусочних тортів в тому, що їх готують безпосередньо перед подачею. Коржі починають вже просочуватися під час приготування торта. І до закінчення процесу, торт вже буде м'яким. Тому, начинку необхідно приготувати заздалегідь.
- Вафельні коржі - 4 штуки
- Оселедець - 1 штука (велика, малосольная)
- Печериці - 550 грам
- Майонез - За смаком
- Сир - 50 грам (твердих сортів)
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
- Яйця - 2 штуки (варені)
- Часник - За смаком (сухий)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Гриби почистіть і наріжте пластинками. Перекладіть в сковороду, обсмажуйте і випарити всю рідину.
Після додайте рослинне масло, в кількості 1-2 ст.Л., не більше, обсмажте і додайте сухий часник. Зніміть з вогню. Прохолодний.
Окремо обсмажте довільно нарізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву.
Оселедець обробили на філе, видаліть всі кістки і наріжте на середні шматочки. Візьміть вафельний лист, змастіть його невеликою кількістю майонезу і розкладіть підготовлену оселедець.
Покладіть зверху другий вафельний лист. На ньому розкладіть обсмажені цибулю з морквою. На овочі натріть 1/2 частина зазначеної кількості сиру.
Зверху накрийте третім вафельним листом. На нього розкладіть обсмажені гриби.
Накрийте останнім вафельним листом. Зверху натріть залишки сиру і варені яйця. Прикрасьте за бажанням.
Торт для просочення залишати не потрібно, тому подавайте до столу відразу ж. Смачного!