Вафельний ріжок
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблений вафельний ріжок можна приготувати легко в домашніх умовах, але для цього знадобиться вафельница. Наповнити готовий ріжок можна кремом, згущеним молоком або безе на ваш смак.
Якщо ви любите домашню просту випічку і у вас є вафельница, дивіться, як приготувати вафельний ріжок. Для цього нам знадобляться найпростіші доступні продукти. Готовий вафельний ріжок можна наповнити чим завгодно. А ще тісто можна зробити несолодким і наповнювати ріжок салатами або будь-якими закусками.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйця - 4-5 штук
- Борошно - 200 грам
- Сіль - За смаком
1. Приготувати вафельний ріжок дуже просто (тісто таке ж, як і на класичні вафельні трубочки): змішуємо розтоплене вершкове масло, цукор, яйця і борошно. Додаємо щіпку солі і замішуємо тісто без грудок. За консистенцією воно повинно вийти як сметана. Для приготування знадобиться вафельница.
2. Наливаємо трохи тесту на розпечену основу вафельниці і випікаємо наші ріжки. За таким же принципом готуються і трубочки. Відкривши кришку, потрібно швидко загорнути ріжок, поки він не застиг і не став ламким.
3. Ось такі ріжки у мене в підсумку вийшли. З цієї кількості продуктів в середньому виходить близько 15 ріжків. Але це все залежить і від кількості тесту, яке ви виливаєте на основу. Я зазвичай виливаю повну столову ложку.