Вафельний ріжок без вафельниці
(покроковий рецепт з фото)
Іноді для десертів дуже хочеться приготувати вафельні ріжки і здається, що без вафельниці це не вийде. Але сьогодні я розповім, як приготувати вафельний ріжок без вафельниці, на пательні!
За допомогою цього рецепта ви зможете приготувати хрусткі ароматні вафельні ріжки без вафельниці! Для цього вам буде потрібно сковорода, причому тісто необхідно розподіляти на ній, поки вона холодна. Ріжки можна прикрасити за допомогою різнокольорового шоколаду (в якості барвника можна взяти сік буряка), кокосової стружки, подрібнених горіхів і кондитерських посипань. Такі ріжки ідеально підійдуть для подачі крему або морозива всередині.
- Борошно - 100-120 грам
- Яєчні білки - 2 штуки
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Молоко - 3-5 Ст. Ложок
- Вершкове масло (розтоплене) - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Горіхи - 1/2 склянки
- Шоколад - 100-150 грам (можна різних видів)
1. Білки відокремити від жовтків і за допомогою міксера збийте до стану піни. Потім додайте сіль, ванілін і продовжуйте збивати, невеликими порціями додаючи цукрову пудру.
2. Додайте розтоплене (але не гаряче) вершкове масло, борошно і добре перемішайте міксером. Додайте молоко і перемішайте. Потім дайте тісту трохи постояти.
3. Холодну сковороду змажте розтопленим вершковим маслом і за допомогою ложки розподіліть на ній тісто тонким шаром. Смажте до золотистого кольору з обох сторін на невеликому вогні.
4. Відразу після обсмажування скрутіть млинець в ріжок, защіпніте низ і дайте йому охолонути. Розтопіть на паровій бані на невеликому вогні шоколад, покришивши його в суху тарілку.
5. Умочіть ріжки в шоколад і посипте подрібненими горіхами або кондитерським конфетті. За бажанням шоколад можна підфарбувати харчовим барвником. Смачного!