Тушкований минтай
(покроковий рецепт з фото)
Минтай - це морська біла риба. Її м'ясо має солодкуватий присмак і ніжну текстуру. Розповідаю, як приготувати тушкований минтай, який готую під овочевим «ковдрою» з цибулі та моркви.
Минтай можна гасити в вершках або томатній пасті, мені до душі другий варіант. Попередньо запікаю рибку в духовці і окремо обсмажую овочі, а потім покриваю рибу овочами і тушу в духовці. Подавати рибу можна холодної або теплої, як більше подобається.
- Морква - 3 штуки
- Пастернак - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Мариновані каперси - 2 Ст. Ложки
- Запашний перець горошком - 4 штуки
- Чебрець - За смаком (свіжий)
- Сіль, перець - За смаком
- Томатний соус - 500 мілілітрів
- Минтай - 4 штуки (філе)
1. У мене готове філе, мою його і витираю серветками. Розміщую у велику миску. Нарізаю дрібно каперси, додаю кілька гілочок чебрецю, лимон мою і розрізаю на 2 частини, відвалів сік однієї половинки і натираю цедру, посипаю сіллю і перцем. Залишаю на пару хвилин для маринування, а потім запікаю з ріпчастою цибулею і залишилися лимонами в розігрітому до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
2. Нарізаю цибулю-порей, пастернак, морква натираю на крупній тертці, обсмажую овочі на розпеченій сковороді з рослинним маслом, за пару хвилин до готовності додаю томатну пасту, солю і перчу за смаком.
3. Дістаю рибу з духовки, викладаю на неї тушковані овочі, кладу лавровий лист, запашний перець, тушу овочі в духовці ще 10 хвилин. Подаю страву із зеленню і яйцем-пашот.