Тушкована риба в сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Може для деяких поєднання риби з томатом здасться несумісним, але
Це не так. Саме томат найкращим чином доповнює смак будь-якої риби і робить її більш пікантною, ніжною і соковитою.
Я готую таку рибу завжди на обідній стіл, а також не лінуюся побалувати нею своїх гостей. Як відома, риба корисна в будь-якому вигляді, тому для різноманітності рецептів її приготування можна використовувати даний варіант. Від риби під маринадом вона відрізняється тим, що в соус не додається оцет і цукор, а принцип приготування залишається колишнім.
- Філе риби - 700 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Приправи, сіль - За смаком
- Томатна паста - 30 грам
- Рослинна олія - 30 грам

1. Така тушкована риба в сковороді в домашніх умовах готується швидко і є чудовою як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для приготування цієї страви краще взяти філе морської риби. Я завжди беру філе хека.

2. Нарізаємо дрібно цибулю і шаткуємо на середню терку морква. Тепер нарізаємо і рибу. Після цього змішуємо філе з овочами, солимо і перчимо до смаку.

3. Після даємо рибі трохи постояти і відправляємо на сковороду смажитися. При помішуванні будьте обережні, оскільки філе морської риби завжди дуже ніжне і може втратити форму, тому вкрай обережно проводите дану процедуру. Як тільки овочі почнуть купувати золотистий колір, додаємо томатну пасту і заливаємо водою. Далі слід приправити соус, накрити рибу кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько 20 хвилин.

4. В кінці притрусіть соус трохи борошном, щоб він загус і дайте рибі після приготування постояти близько 10-15 хвилин. Подавати краще тушковану рибу в сковороді в домашніх умовах з гарніром. Ідеально підійде рис.