Тріска під соусом
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Корисний обід, День народження, Романтична вечеря, Святковий обід
Це - рецепт тріски під соусом, проте за цим рецептом ви можете приготувати філе будь-якої білої риби. Блюдо виходить дуже ніжним соковитим. Ніколи б не подумала, що це може бути так смачно!
Приготувати тріску під соусом дуже легко - подивіться на рецепт і переконайтеся самі. Скажу відразу, якщо будете використовувати згущене молоко, як написано в рецепті, риба вийде дуже незвичайна - на любителя. Якщо до таких різких кулінарним експериментам ви не готові, то просто використовуйте звичайне молоко - я пробувала, виходить теж смачно. Рецепт тріски під соусом залишається той же, якщо використовуєте звичайне молоко.
Хай щастить!
- Лихоманка - 450 грам (або окунь, тілапія, пікша, морський окунь)
- Цибулина - 1 штука (нарізати півкільцями )
- Часник - 2 зубчики (подрібнити)
- Петрушка - 3-5 частин (подрібнити)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець - 3-5 штук (горошок)
- Біле сухе вино - 4 Ст. Ложки(+ 1-2 столові ложки для соусу)
- Сіль перець - За смаком
- Приправа для морепродуктів - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Свіжий кріп - 1 Ст. Ложка (подрібнити)
Приправити рибу сіллю, перцем і сумішшю для морепродуктів. Цибулю нарізати півкільцями і пасерувати на топленому маслі до золотистого кольору. Додати подрібнений зубчик часнику, свіжого листя петрушки, біле вино, сухий лавровий лист і перець горошком.
Викладаємо поверх рибу і вливаємо згущене молоко. Посипати приправою і додаємо трохи солі і перцю за смаком. Доводимо до кипіння. Смажимо на слабкому вогні, поки риба не буде готова (приблизно 10-15 хвилин).