Тріска під польським соусом
(покроковий рецепт з фото)
Соковите філе тріски під оригінальним соусом з хрону і яблука - це пікантне гаряче блюдо на ваш святковий стіл. Дивимося і записуємо рецепт приготування тріски під польським соусом!
Тріска сама по собі смачна, Жирненький в міру і без кісток. Її можна і смажити, і запікати. Сьогодні я запікала. Для приготування тріски під польським соусом я беру філе риби, попередньо розморожувати її, сік половинки лимона, корінь хрону і кисле яблуко. Не знаю, чому соус називається саме польським, але головне, що з ним рибка дуже смачно виходить!
- Лихоманка - 700 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Тертий хрін - 3 Ст. Ложки
- Яблук - 1 штука
- Крем - 4-5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 щіпка
- Спеції - За смаком
- Яйця - 2 штуки
Рибу промийте, поріжте на порційні шматочки, сіль і poperčite, збризніть соком лимона. Потім викладіть в деко, зверху і знизу кожного шматочка покладіть по невеликому шматку вершкового масла. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.
Готуємо соус: змішайте хрін, терте яблуко (можна дрібно порізане), сметану, спеції за смаком і дрібку цукру.
Ретельно перемішайте.
Потім беремо яйця і готуємо самий звичайний омлет (без молока). Даємо готовому омлету охолонути, після чого нарізаємо його на тонкі смужки.
Дістаньте тріску з духовки, викладіть спочатку яєчні смужки, потім зверху яблучно-хріновий соус. Відправляємо знову в духовку на 20 хвилин.
Гіркота хрону під час запікання пройде, а яблука додадуть аромат і приємну кислинку.
Ось так виглядає готова тріска під соусом по-польськи. Подавати можна з помідорами, картоплею та іншими овочами. Смачного!