Рецепт Тріска під польським соусом фото

Тріска під польським соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Соковите філе тріски під оригінальним соусом з хрону і яблука - це пікантне гаряче блюдо на ваш святковий стіл. Дивимося і записуємо рецепт приготування тріски під польським соусом!

Тріска сама по собі смачна, Жирненький в міру і без кісток. Її можна і смажити, і запікати. Сьогодні я запікала. Для приготування тріски під польським соусом я беру філе риби, попередньо розморожувати її, сік половинки лимона, корінь хрону і кисле яблуко. Не знаю, чому соус називається саме польським, але головне, що з ним рибка дуже смачно виходить!

  • Лихоманка - 700 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Тертий хрін - 3 Ст. Ложки
  • Яблук - 1 штука
  • Крем - 4-5 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 щіпка
  • Спеції - За смаком
  • Яйця - 2 штуки
тріска під польським соусом - фото крок 1
Рибу промийте, поріжте на порційні шматочки, сіль і poperčite, збризніть соком лимона. Потім викладіть в деко, зверху і знизу кожного шматочка покладіть по невеликому шматку вершкового масла. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.
тріска під польським соусом - фото крок 2
Готуємо соус: змішайте хрін, терте яблуко (можна дрібно порізане), сметану, спеції за смаком і дрібку цукру.
тріска під польським соусом - фото крок 3
Ретельно перемішайте.
тріска під польським соусом - фото крок 4
Потім беремо яйця і готуємо самий звичайний омлет (без молока). Даємо готовому омлету охолонути, після чого нарізаємо його на тонкі смужки.
тріска під польським соусом - фото крок 5
Дістаньте тріску з духовки, викладіть спочатку яєчні смужки, потім зверху яблучно-хріновий соус. Відправляємо знову в духовку на 20 хвилин.
тріска під польським соусом - фото крок 6
Гіркота хрону під час запікання пройде, а яблука додадуть аромат і приємну кислинку.
тріска під польським соусом - фото крок 7
Ось так виглядає готова тріска під соусом по-польськи. Подавати можна з помідорами, картоплею та іншими овочами. Смачного!

Схожі рецепти