Товстолобик в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Товстолобик для мене найулюбленіша рибка, я її обожнюю, причому в будь-якому вигляді, але найкращий варіант - це запекти товстолобика в фользі, додавши скибочки лимона, тоді риба виходить особливо смачною.
У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати товстолобика в фользі - страва, яке однаково добре підійде як для повсякденного вечері, так і для святкового обіду в колі сім'ї. Взагалі-то, сам рецепт дуже простий і для нього нам знадобиться класичний набір інгредієнтів, як для будь-якої іншої риби: цибуля, лимон, трохи майонезу, спеції і сіль. Начебто нічого особливого, але товстолобик в фользі в домашніх умовах виходить шалено смачний і дуже привабливий на вигляд, так що обов'язково спробуйте його приготувати.
- Файл короп - 500 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для риби)
- Сіль - За смаком
Насамперед ми промиваємо філе товстолобика під проточною водою і витираємо насухо. Змащуємо рибу з усіх боків майонезом, робимо в ній неглибокі поперечні надрізи і вставляємо в них скибочки лимона. Посипаємо філе спеціями і сіллю за смаком, залишаємо рибу маринуватися на 30 хвилин.
Після того як товстолобик замаринується, розстеляємо на столі лист фольги, змащуємо його рослинним маслом і викладаємо на фольгу нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і лаврові листочки.
Зверху на цибулю кладемо філе товстолобика і загортаємо його гарненько в фольгу, запікаємо рибу в розігрітій духовці протягом 40 хвилин.
Готову рибку перекладаємо на тарілку, прикрашаємо її свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!