Торт «Живоглот»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі досить простий рецепт торта "живоглот" . При його вельми невиразному назві він приголомшливо виглядає на столі, а смак дійсно приголомшливий.
Рецепт приготування торта "живоглот" запозичений з чеської кухні. Це досить простий, але в той же час вельми цікавий варіант випічки з сухофруктами. В даному варіанті використовується тільки чорнослив, однак при бажанні можна взяти також родзинки або курагу.
- Вершкове масло - 500 грам(200 в тісто, 300 в вершках)
- Пшеничне борошно - 300-350 грам
- Цукор - 150-200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Мед - 100 грам
- Горіхи - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Згущене молоко - 350 грам
- Чорнослив - 150-250 грам (за смаком)
1. Рецепт приготування торта "живоглот" досить простий. Для початку необхідно з'єднати яйця з цукром і збити.
2. Вершкове масло нарізати невеликими шматочками і розтопити.
3. Розтоплене масло потрібно остудити і з'єднати зі збитими яйцями, постійно перемішуючи, щоб яйця не згорнулися.
4. Всипати просіяне борошно і як слід перемішати, щоб не було грудочок.
5. Якщо мед зацукрований, його необхідно трохи розтопити.
6. Мед з'єднати зі сметаною і ретельно перемішати.
7. Додати соду, попередньо гашене лимонним соком (можна використовувати оцет).
8. Волоський або інші горіхи за смаком трохи подрібнити. Найкраще залишити середні шматочки, не перетворюючи їх в пил.
9. До сметані додати горіхи, а потім з'єднати обидві маси. Тісто для майбутнього торта готове. Його можна розділити на 3 частини, кожну з яких вилити в форму для запікання, змащену маслом, і відправити в духовку. Випікати близько 25-30 хвилин до готовності.
10. Поки печеться корж можна зайнятися кремом. У торт "живоглот" в домашніх умовах використовується збите вершкове масло зі згущеним молоком.
11. У чорносливу видалити кісточку і подрібнити його.
12. Перший готовий корж добре остудити і рясно змастити кремом.
13. На крем викласти чорнослив.
14. Зверху накрити наступний корж і повторити процес. Верхній корж залишити без чорносливу. Залишками крему змастити торт зверху і з боків.
15. Подрібненими горіхами посипати торт з усіх боків і залишити його мінімум на 4-5 годин, щоб він як слід просочився.