Торт з желе
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт десерту, як приготувати торт з желе, особливо актуальне навесні і влітку, коли на вулиці спекотно і хочеться з'їсти чогось освіжаючого. Торт перед подачею підлягає наполягають в холодильнику.
Торт можна зробити з будь-яким желе, яке більше подобається. Ласощі виходить в міру солодким, воно легке і повітряне. Готується торт на бісквітної основі, з сирною прошарком і свіжими ягодами. Такий торт рекомендую зробити заздалегідь, щоб він встиг добряче охолодитися і настоятися.
- Борошно - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1/4 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Йогурт - 1/8 склянки
- Вершковий сир - 225 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Ваніль - За смаком
- Желатин - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Полуниця - 450 грам
- Полуниця желе - 170 грам
- Окріп - 2 склянки
1
У миску викладіть борошно, розпушувач, соду, сіль і перемішайте. Розтопити вершкове масло.
2
Перелийте розтоплене масло в чашу міксера, додайте цукор, ваніль і перемішайте міксером, потім вбийте яйця, влейте молоко, йогурт.
3
Продовжуйте збивати і додайте сухі інгредієнти, гарненько перемішайте.
4
Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте тісто, випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці близько 20 хвилин, потім ще остудіть на решітці.
5
Желатин розчиніть в двох столових ложках води, залиште на кілька хвилин. За допомогою міксера збийте вершковий сир.
6
В окремій мисці збийте жирні вершки з цукровою пудрою, потім додайте желатин, вершковий сир і перемішайте. Викладіть масу на остиглий бісквіт і відправте в холодильник на півгодини.
7
Желе залийте окропом і остудіть до кімнатної температури. Полуницю гарненько вимийте і половину наріжте на половинки.
8
Викладіть на сирний шар половинки полуниці, потім - цільні ягідки. Залийте полуницю остиглим желе і відправте в холодильник на кілька годин.
9
Перед подачею переконайтеся, що желе добре застигло, потім зніміть роз'ємну форму і подавайте тортик до столу.