Бісквітний торт з желе і фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт доречний на святковому столі в будь-який час року. Ніжний бісквіт, легке желе і яскраві фрукти ... Торт обов'язково сподобається всім без винятку. Обов'язково приготуйте його - і не прогадаєте!
Якщо ви вмієте і любите піч, приготувати такий торт вам не складе особливих труднощів. А от новачкам доведеться трохи повозитися. Але результат того вартий: рідні та гості оцінять торт гідно, і від цілого торта навряд чи залишиться хоч шматочок. Рецепт приготування бісквітного торта з желе і фруктами досить простий, але часу займе трохи більше, ніж якби ви готували звичайний торт. Докладний рецепт, як приготувати бісквітний торт з желе і фруктами, перед вами.
1. Готуємо бісквітне тісто. Збиваємо міксером охолоджені яйця з цукром. Починаємо збивати їх на маленькій швидкості, потім збільшуємо швидкість до найбільшої. Коли у нас вийде пишна маса, додаємо борошно, ложкою акуратно перемішуємо.
2. Найкраще випікати бісквіт для такого торта у формі з роз'ємними бортиками, з неї буде простіше отримувати готовий торт. Злегка змащуємо форму для випічки маслом, викладаємо в неї тісто, відправляємо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру духовки до 170 і випікаємо бісквіт ще 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою.
3. Бісквіт готовий, відправляємо його остигати, не виймаючи з форми. Можна зайнятися вершковим желе. Замочуємо швидкорозчинний желатин в 100 мл. Гарячої води. Перемішуємо до повного розчинення крупинок желатину. Остужаем.
4. Змішуємо вершки або сметану з цукром і збиваємо-перемішуємо до розчинення цукру.
5. Не перестаючи збивати, вливаємо тонкою цівкою охолоджене розчин желатину.
6. Бісквіт охолов, можна просочити його сиропом від варення, а можна відразу ж нанести на нього вершкове желе. Розрівнюємо і відправляємо в холодильник до повного застигання.
7. Очищаємо фрукти і ягоди. Їх можна взяти будь-які за вашим бажанням. Тільки не беріть багато ківі, желе з ківі погано застигає. Нарізаємо фрукти, як подобається.
8. Готуємо желе з пакетиків. Найкраще підходить лимонне желе, його колір не буде забивати колір фруктів і ягід. Розводимо желе по інструкції, але (! !! ) води беремо вполовину менше, ніж написано на пакетику з желе. Остужаем.
9. Красиво викладаємо на остигле вершкове желе фрукти і ягоди, акуратно, ложкою поливаємо половиною остиглого желе. Якщо вилити все желе, ягоди можуть спливти і тоді порушиться малюнок, який ви, можливо, виклали на торті. Відправляємо торт застигати.
10. Коли шар желе схопиться, можна виливати залишився желе. От і все, залишилося дочекатися, коли желе повністю застигне
Перед тим, як вийняти торт з форми, акуратно тонким ножем проведіть між тортом і бортиком форми, а потім розкрийте форму.
Удачі вам і смачного тортика!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки(3 ст. Ложки - для вершкового желе, інше - для тіста)
- Борошно - 1 Склянка (неповний)
- Вершки - 400 грам (або крем)
- Желатин швидкорозчинний - 1 Ст. Ложка
- Желе в пакетиках - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 1 штука
- Малина - 10-15 штук
- Полуниця - 5 штук
1. Готуємо бісквітне тісто. Збиваємо міксером охолоджені яйця з цукром. Починаємо збивати їх на маленькій швидкості, потім збільшуємо швидкість до найбільшої. Коли у нас вийде пишна маса, додаємо борошно, ложкою акуратно перемішуємо.
2. Найкраще випікати бісквіт для такого торта у формі з роз'ємними бортиками, з неї буде простіше отримувати готовий торт. Злегка змащуємо форму для випічки маслом, викладаємо в неї тісто, відправляємо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру духовки до 170 і випікаємо бісквіт ще 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою.
3. Бісквіт готовий, відправляємо його остигати, не виймаючи з форми. Можна зайнятися вершковим желе. Замочуємо швидкорозчинний желатин в 100 мл. Гарячої води. Перемішуємо до повного розчинення крупинок желатину. Остужаем.
4. Змішуємо вершки або сметану з цукром і збиваємо-перемішуємо до розчинення цукру.
5. Не перестаючи збивати, вливаємо тонкою цівкою охолоджене розчин желатину.
6. Бісквіт охолов, можна просочити його сиропом від варення, а можна відразу ж нанести на нього вершкове желе. Розрівнюємо і відправляємо в холодильник до повного застигання.
7. Очищаємо фрукти і ягоди. Їх можна взяти будь-які за вашим бажанням. Тільки не беріть багато ківі, желе з ківі погано застигає. Нарізаємо фрукти, як подобається.
8. Готуємо желе з пакетиків. Найкраще підходить лимонне желе, його колір не буде забивати колір фруктів і ягід. Розводимо желе по інструкції, але (! !! ) води беремо вполовину менше, ніж написано на пакетику з желе. Остужаем.
9. Красиво викладаємо на остигле вершкове желе фрукти і ягоди, акуратно, ложкою поливаємо половиною остиглого желе. Якщо вилити все желе, ягоди можуть спливти і тоді порушиться малюнок, який ви, можливо, виклали на торті. Відправляємо торт застигати.
10. Коли шар желе схопиться, можна виливати залишився желе. От і все, залишилося дочекатися, коли желе повністю застигне
Перед тим, як вийняти торт з форми, акуратно тонким ножем проведіть між тортом і бортиком форми, а потім розкрийте форму.
Удачі вам і смачного тортика!