Бісквітний торт з желе
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на гадану на перший погляд складність рецепта, насправді приготувати такий торт досить просто. До того ж, виглядає такий тортик дуже симпатично, для дитячого свята - саме те!
Корж не потрібно чимось змочувати або просочувати, так як перебуваючи в холодильнику він просочиться йогуртом і стане соковитим. Легкий і ніжний тортик має чудовий вигляд на святковому столі. Дивіться рецепт, як приготувати бісквітний торт з желе.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
- Молоко - 200 мілілітрів
- Йогурт - 1 літр
- Полуничне пюре - 1 літр
- Желатин - 50 грам
- Свіжа або заморожена полуниця - 100 грам
Збиваємо за допомогою міксера або вручну в глибокій скляному посуді яйця з цукром до утворення густої пишної піни. Туди ж додаємо попередньо розм'якшене масло і вливаємо 100 мл. Молока. Всипаємо невеликими порціями борошно і розпушувач. Має вийти тісто середньої густини, приблизно як для кексів.
Застеляємо ємність для випікання вощеного папером, виливаємо тісто і випікаємо протягом 30 хвилин в духовці, поки не підрум'яниться корж.
Нагріваємо йогурт в каструлі на маленькому вогні, помішуючи постійно і рівномірно, щоб не расслоился. У теплий (але не гарячий! ) йогурт додаємо одну пачку (25 м) желатину, помішувати до тих пір, поки він не розчиниться.
Для створення основи торта (коржа) ідеально підійде антипригарная форма зі знімними боками, які слід попередньо обернути харчовою плівкою. У форму укладаємо готовий і вже остиглий бісквіт. Заливаємо його йогуртом. Відправляємо застигати в холодильник на 2 годину.
У решти 100 мл. Молока, які слід підігріти, розчиняємо 25 г. Желатину. За консистенцією суміш повинна нагадувати густу сметану. Туди ж додаємо полуничне пюре.
Через дві години дістаємо бісквіт з холодильника, укладаємо порізані навпіл полунички і заливаємо все полуничним пюре. Знову відправляємо в холодильник ще на дві години, після закінчення яких торт готовий!