Рецепт Бісквітний торт з желе фото

Бісквітний торт з желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Бісквітне тісто
Для дітей
Випічка , Десерти , Торти , Желе , Бісквіт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Незважаючи на гадану на перший погляд складність рецепта, насправді приготувати такий торт досить просто. До того ж, виглядає такий тортик дуже симпатично, для дитячого свята - саме те!

Опис приготування:

Корж не потрібно чимось змочувати або просочувати, так як перебуваючи в холодильнику він просочиться йогуртом і стане соковитим. Легкий і ніжний тортик має чудовий вигляд на святковому столі. Дивіться рецепт, як приготувати бісквітний торт з желе.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Йогурт - 1 літр
  • Полуничне пюре - 1 літр
  • Желатин - 50 грам
  • Свіжа або заморожена полуниця - 100 грам
бісквітний торт з желе - фото крок 1
Збиваємо за допомогою міксера або вручну в глибокій скляному посуді яйця з цукром до утворення густої пишної піни. Туди ж додаємо попередньо розм'якшене масло і вливаємо 100 мл. Молока. Всипаємо невеликими порціями борошно і розпушувач. Має вийти тісто середньої густини, приблизно як для кексів.
бісквітний торт з желе - фото крок 2
Застеляємо ємність для випікання вощеного папером, виливаємо тісто і випікаємо протягом 30 хвилин в духовці, поки не підрум'яниться корж.
бісквітний торт з желе - фото крок 3
Нагріваємо йогурт в каструлі на маленькому вогні, помішуючи постійно і рівномірно, щоб не расслоился. У теплий (але не гарячий! ) йогурт додаємо одну пачку (25 м) желатину, помішувати до тих пір, поки він не розчиниться.
бісквітний торт з желе - фото крок 4
Для створення основи торта (коржа) ідеально підійде антипригарная форма зі знімними боками, які слід попередньо обернути харчовою плівкою. У форму укладаємо готовий і вже остиглий бісквіт. Заливаємо його йогуртом. Відправляємо застигати в холодильник на 2 годину.
бісквітний торт з желе - фото крок 5
У решти 100 мл. Молока, які слід підігріти, розчиняємо 25 г. Желатину. За консистенцією суміш повинна нагадувати густу сметану. Туди ж додаємо полуничне пюре.
бісквітний торт з желе - фото крок 6
Через дві години дістаємо бісквіт з холодильника, укладаємо порізані навпіл полунички і заливаємо все полуничним пюре. Знову відправляємо в холодильник ще на дві години, після закінчення яких торт готовий!

Схожі рецепти