Рецепт Бісквітний рулет з желе фото

Бісквітний рулет з желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
На святковий стіл
Випічка, Солодке

Для приготування рулету найкраще використовувати бісквітний корж, так як він найкращим чином просочується кремом і тримає форму рулету. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітний рулет з желе.

Хочу розповісти вам, як приготувати бісквітний рулет з желе - дуже смачний рулет з ніжним бісквітним коржем і ароматним вершковим кремом. В якості родзинки в цьому рулеті використано ягідне желе - його необхідно приготувати заздалегідь і розмістити в центрі рулету, нарізавши його в формі довгих прямокутників. Раджу вам прикрасити рулет шоколадною стружкою - її можна натерти на дрібній тертці або нарізати овочевим ножем. Крім того, ви можете приготувати желе будь-якого смаку - це залежить від вашого смаку.

  • Цукрова пудра - 90 грам
  • Борошно пшеничне - 90 грам
  • Ванілін - 0, 5 грами
  • Ягоди - 300 грам
  • Вода - 170 грам(100 г в желе, 70 г в сироп)
  • Желатин - 10 грам
  • Цукор - 210 грам(50 г в желе, 70 г в сироп, 80 г в крем)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Молоко - 70 грам
  • Вершкове масло 82% - 140 грам
  • Шоколадна стружка - 20 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Куряче яйце - 3 штуки
бісквітний рулет з желе - фото крок 1
1. Желатин з'єднайте з холодною кип'яченою водою і залиште для набухання. Ягоди подрібніть блендером, з'єднайте з цукром і доведіть до кипіння. Проваріть протягом п'яти хвилин.
бісквітний рулет з желе - фото крок 2
2. Гарячу суміш протріть через сито і розчиніть в ній набряклий желатин. Перелийте в ємність так, щоб висота желе становила 1-1, 5 см, зберіть пінку і відправте в холодильник до повного застигання.
бісквітний рулет з желе - фото крок 3
3. Яйця кімнатної температури збийте до пишної світлої маси з цукровою пудрою і ваніліном. У два прийоми акуратно змішайте з борошном. Вилийте тісто на застелений папером деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 12 хвилин.
бісквітний рулет з желе - фото крок 4
4. Переверніть бісквіт на папір для випічки і залиште до повного застигання. Для сиропу доведіть до кипіння цукор і воду. Остудіть.
бісквітний рулет з желе - фото крок 5
5. Жовток змішайте з молоком, штам, додайте цукор і ванільний цукор. Доведіть до кипіння і проваріть до загустіння. Перелийте в миску і повністю остудіть. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом п'яти хвилин.
бісквітний рулет з желе - фото крок 6
6. По одній ложці додайте остиглий сироп (залиште частина сиропу для просочення бісквіта), ретельно збиваючи після кожної. Коржі очистіть від кірочок і зріжте кромки. Просочіть сиропом і залиште на 10 хвилин. Желе розріжте на смужки.
бісквітний рулет з желе - фото крок 7
7. Бісквіт змастіть кремом і залиште пару ложок крему для прикраси. Вставка смужки желе (шар крему під ними повинен бути товщі), скрутіть тугий рулет, змастіть верх кремом і посипте тертим шоколадом. Поставте в холодильник на 2-3 годину. Смачного!

Схожі рецепти