Бісквітний рулет з желе
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування рулету найкраще використовувати бісквітний корж, так як він найкращим чином просочується кремом і тримає форму рулету. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітний рулет з желе.
Хочу розповісти вам, як приготувати бісквітний рулет з желе - дуже смачний рулет з ніжним бісквітним коржем і ароматним вершковим кремом. В якості родзинки в цьому рулеті використано ягідне желе - його необхідно приготувати заздалегідь і розмістити в центрі рулету, нарізавши його в формі довгих прямокутників. Раджу вам прикрасити рулет шоколадною стружкою - її можна натерти на дрібній тертці або нарізати овочевим ножем. Крім того, ви можете приготувати желе будь-якого смаку - це залежить від вашого смаку.
- Цукрова пудра - 90 грам
- Борошно пшеничне - 90 грам
- Ванілін - 0, 5 грами
- Ягоди - 300 грам
- Вода - 170 грам(100 г в желе, 70 г в сироп)
- Желатин - 10 грам
- Цукор - 210 грам(50 г в желе, 70 г в сироп, 80 г в крем)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Молоко - 70 грам
- Вершкове масло 82% - 140 грам
- Шоколадна стружка - 20 грам
- Жовток - 1 штука
- Куряче яйце - 3 штуки
1. Желатин з'єднайте з холодною кип'яченою водою і залиште для набухання. Ягоди подрібніть блендером, з'єднайте з цукром і доведіть до кипіння. Проваріть протягом п'яти хвилин.
2. Гарячу суміш протріть через сито і розчиніть в ній набряклий желатин. Перелийте в ємність так, щоб висота желе становила 1-1, 5 см, зберіть пінку і відправте в холодильник до повного застигання.
3. Яйця кімнатної температури збийте до пишної світлої маси з цукровою пудрою і ваніліном. У два прийоми акуратно змішайте з борошном. Вилийте тісто на застелений папером деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 12 хвилин.
4. Переверніть бісквіт на папір для випічки і залиште до повного застигання. Для сиропу доведіть до кипіння цукор і воду. Остудіть.
5. Жовток змішайте з молоком, штам, додайте цукор і ванільний цукор. Доведіть до кипіння і проваріть до загустіння. Перелийте в миску і повністю остудіть. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом п'яти хвилин.
6. По одній ложці додайте остиглий сироп (залиште частина сиропу для просочення бісквіта), ретельно збиваючи після кожної. Коржі очистіть від кірочок і зріжте кромки. Просочіть сиропом і залиште на 10 хвилин. Желе розріжте на смужки.
7. Бісквіт змастіть кремом і залиште пару ложок крему для прикраси. Вставка смужки желе (шар крему під ними повинен бути товщі), скрутіть тугий рулет, змастіть верх кремом і посипте тертим шоколадом. Поставте в холодильник на 2-3 годину. Смачного!